ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט פונה היום (שלישי) מהכלא לבית החולים תל השומר, לאחר שהתלונן על כאבים בחזה בפני מפקד תורן בשב"ס. כעת מתברר כי בימים האחרונים ביקש אולמרט שרופאו האישי יוכנס לכלא על מנת לבדוק אותו: עוד לפני שהתקבלה התשובה, חש אולמרט ברע ופונה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בסוף השבוע אולמרט ומקורביו פנו לשלטונות הכלא בבקשה לאפשר לרופא האישי שלו, ד"ר שלמה שגב, לבוא ולבדוק אותו בכלא. בשב"ס השיבו לו כי הבקשה נבחנת: אנשי שב"ס פנו גם לשב"כ כדי לקבל חוות דעת לבקשה החריגה, וטרם התקבלה תגובה.
"רה"מ לשעבר, מר אהוד אולמרט התקבל לא מכבר בבית החולים, מר אולמרט הופנה בשל מיחושים באזור החזה", נמסר מבית החולים שיבא תל השומר. "עם קבלתו הוחל בהליך בירור רפואי מקיף". עוד הוסיף פרופסור ארנון אפק, המשנה למנהל המרכז הרפואי שיבא, כי אולמרט בהכרה, מתקשר עם רופאיו וכרגע נמצא תחת בדיקות רפואיות. מוקדם יותר היום הוזעק רופא לתאו של אולמרט לאחר שהתלונן על כך שהוא חש ברע. נבדק חשד לאירוע לבבי, אך מצבו מוגדר קל ויציב.
שלשום התכנסה ועדת השחרורים של שירות בתי הסוהר התכנסה לדון בבקשתו של אולמרט לשחרור מוקדם. בתחילת הדיון התברר כי המלצת המשטרה התהפכה, וההמלצה הינה שלא לקצר את עונשו של ראש הממשלה לשעבר. הדיון התקיים לאחר שהוועדה דחתה את בקשת הפרקליטות לדחות את מועד הדיון בשל הבדיקה המתקיימת בפרשת המסמכים המסווגים.
אולמרט נשאל במהלך הדיון בעניין המסמכים ונשמע נרגש במיוחד כשאמר: "הפכתם אותי לבוגד, תרמתי כל כך הרבה למדינה". אולמרט אף אמר למקורביו שלנציגי הפרקליטות אין הסיווג הביטחוני המתאים כדי לשמוע את פעולותיו למען המדינה. הוא ופרקליטיו הוצאו מהאולם בשלב מסוים בדיון, לאחר שנציג הפרקליטות ביקש לעדכן את חברי הוועדה במעמד צד אחד, כנראה במידע לפיו ייתכן שאחד מהם, אולמרט או מי מפרקליטיו, ייחקר בהמשך.
בפרקליטות התייחסו גם לפרסום ב"אולפן שישי" לפיו בנוסף לטקסטים שנכתבו על ידי אולמרט נלקחו גם חומרים השייכים לספרים אחרים. אנשי הפרקליטות הזמינו אתמול את עורך הדין של קבוצת "ידיעות אחרונות", עו"ד מיבי מוזר שיוכל לבדוק את הקבצים שנלקחו. קבצים שאינם קשורים לחקירת אולמרט יוחזרו לבית ההוצאה.
במהלך הדיון הפרקליטות העלתה את עניין המסמכים המסווגים כטיעון עיקרי וכמעט יחיד בעמדה שלא לקצר את עונשו של אולמרט. לטענת הפרקליטות, מדובר בעבירת משמעת שהיא כל כך גבוהה בעוצמתה, שהיא הופכת אותו ללא ראוי לשחרור מוקדם. נציגי הוועדה שבו וציינו במהלך הדיון הממושך שכל פרשת המסמכים מקומה לא בדיון הזה אלא בהליך נפרד ואחר.