במהלך מבצע צוק איתן קיבוץ נירים ספג פגיעה קשה. שלוש שנים לאחר מכן הקיבוץ פורח ומשפחות רבות נקלטו למגורים בין כרי הדשא והגבעות הפסטורליות. זוהי דוגמה אחת לתנופת הבנייה הרחבה ומעבר של תושבים רבים לאזור עוטף עזה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לאחרונה נקלטו 25 משפחות צעירות בקיבוץ, אחרי תהליך ארוך של ועדות קבלה ומיונים. הדר רובינשטיין, עובדת סוציאלית, ובעלה נועם, מהנדס מכונות, ארזו את ביתם ברחובות ועברו עם פלג בן ה-7 חודשים היישר לבריכת השחייה בקיבוץ. "בעיר לא הכרתי את השכנים שלי ופה אני ממש יודעת איפה כל אחד גר, זה כיף ונותן תחושת ביטחון", מספרת הדר.
בעלה נועם הצטרף לדבריה: "בתור חילוני שגר בעיר, החגים עוברים לידך. פה לחגים יש אופי שהוא לאו דווקא דתי, אבל יש פה אווירת חג. החיים שלך מקבלים פה משמעות ותוכן שקשה מאוד למצוא אותם מחוץ למקום קהילתי כזה".
נועם לא נרתע מהסכנות הביטחוניות הקיימות באזור. "המצב הביטחוני לא מחלחל פה", הוא טוען. "מסוכן בהרבה מקומות בארץ, סטטיסטית לא באמת מסוכן פה יותר מכל מקום אחר. אתה יכול להיפגע בתקריות בכל מקום בארץ, השאלה היא כמה אתה נותן לזה להשתלט על החיים שלך".
יותר מ-10,000 תושבים חדשים
מאז סיום מבצע צוק איתן לפני שלוש שנים, אזור עוטף עזה פורח, ולא רק בגידולים חקלאיים. בשדרות נבנות בימים אלה חמש שכונות חדשות, שבהן יתגוררו 7,500 תושבים חדשים. למועצה האזורית אשכול הצטרפו מאז תום המבצע 80 משפחות חדשות. סה"כ תוספת של יותר מ-1,200 תושבים. ליישובי המועצה האזורית שער הנגב התווספו 500 תושבים. ביישובי המועצה האזורית חוף אשקלון החלו בתכנון 300 יחידות דיור שיאכלסו עוד 1,200 תושבים חדשים. בסך הכל גידול של יותר מ-10,000 תושבים באזור בשנים הקרובות.
הצמיחה באוכלוסיה מביאה להקמת גני ילדים ובתי ספר חדשים, דבר שלא קרה כאן שנים. כך גם בנוגע למשיכת מקומות תעסוקה. באזור התעשייה של שדרות הוקמו 15 מפעלים חדשים, בהם של חברות ענק כמו אמדוקס ואלביט. "באים הנה לביקורים, רואים את איכות החיים ובוחרים באזור הזה כמקום לחנך את הילדים", מסביר גדי ירקוני, ראש המועצה האזורית אשכול. "אנשים אומרים: פה אנחנו מסוגלים גם לקנות בית נורמלי בישראל ולא למשכן את החיים שלנו לעד".