אין גבול לאטימות: ל' בת ה-40 עלתה מרוסיה ומתגוררת כבר 20 שנים בארץ. היא מוזיקאית מצטיינת ובוגרת האקדמיה למוסיקה בתל אביב, ועבדה עד לא מזמן כנגנית בתזמורת וכמורה למוזיקה. בשנים האחרונות, בעקבות התמודדות עם מחלת הסכיזופרניה איבדה ל' את עבודתה והיא נאלצת להתקיים מקצבת נכות. כבר שנה שלמה ש-ב', אימה בת ה-74, מנסה להשיג את האישורים ממשרד הפנים להגיע לארץ ולסעוד את ביתה החולה ונתקלת בקשיים בירוקרטיים רבים. "הלב שלי נקרע מהמצב הזה", מספרת האם לחדשות 2 Online, "אני חוששת כל יום שיודיעו לי שקרתה טרגדיה".
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
האם המודאגת הגישה בקשה לבית הדין לקבלת מעמד תושב על פי נוהל "הורה קשיש", על מנת שתוכל לסעוד את ל'. "היא שוכחת לעיתים ליטול את התרופות שלה" היא מספרת בחשש. "היו גם מקרים ששכחה גז פתוח בביתה או הלכה לאיבוד ברחוב". לאחר שנפסלה בקשתה, הגישה בעזרת עורכת הדין נטלי אל על בקשה לבית הדין לערעורים שיאשרו את הדרישה החריגה. עו"ד אל על נימקה את הבקשה בכך שמדובר ב"טעמים הומניטריים".
בית המשפט הורה למשרד הפנים לשקול את הבקשה ב"רוחב לב", שם החליטו לקבוע את הדיון בעניינה של ב' רק לחודש דצמבר השנה, בעוד שמונה חודשים. עד שיתקיים דיון בבקשת הערעור שהגישה, ביקשה האם ממשרד הפנים מעמד של תיירת על מנת שתוכל להגיע ולהעניק לביתה את הטיפול הרפואי הראוי - אך טרם נעשה דיון בעניינה. "אני לא מבינה איך מצב כזה יכול להתרחש במדינה נאורה כמו ישראל?", מתייפחת האם. "אני לא מבקשת בקשה גדולה, זאת בקשה של כל אמא שהבת שלה נמצאת במצב מסוכן".
"הזכות לחיי משפחה הינה זכות יסוד המוקנית לכל אזרח ישראלי כדי שהאדם היחיד בעולם השייך לתאו המשפחתי יישאר במדינת ישראל ושמעמדו יוסדר בהתאם לנוהלי משרד הפנים", אמרה עורכת הדין נטלי אל על.
מרשות ההגירה והאוכלוסין במשרד הפנים נמסר בתגובה: "רשות האוכלוסין וההגירה לא מנעה מב' להגיע לישראל. נושא מעמדה של ב' נמצא בטיפול בימים אלה ומענה יתקבל רק בסיומו. המשפחה הגישה בקשה במסלול מסוים ובו בקשתה מטופלת".