מבחינת המספרים היבשים, ירושלים כבר מחולקת הלכה למעשה בבתי הספר, והעתיד - הוא נכתב עכשיו על הלוחות בכיתות: מאות אלפי תלמידים, חרדים, ערבים ומיעוט של חילונים ודתיים חיים זה לצד זה אבל לומדים לגמרי בנפרד, והשנה נוסף גם הטרור לילקוט שהם סוחבים על הגב.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
כדי להבין עד כמה זה מורכב, כל מה שצריך זה לפתוח את הדלת ולהציץ לתוך הכיתות, שם הולכת ונרקמת המציאות החדשה של כולנו, היום בירושלים, מחר בישראל. שם גם נמצאת התשובה לשאלה לאן הולכים מכאן והאם יש עוד סיכוי להציל את העיר שחולקה לה יחדיו.
כ-77% מהתלמידים בירושלים היום לומדים במסגרות כאלה: חולקים את אותה העיר ומסתגרים בתוך עצמם, גוזרים על ירושלים עתיד שחור, אם לא יתחולל כאן איזה נס. כדרכה, ירושלים מספקת את כל הסיבות להיות פסימיים, אבל כדרכה, ממנה גם יכולה לצאת הבשורה. וגם את הנוסחה החדשה הזאת כותבים עכשיו בבתי הספר.
ירושלים היא המבוא לסיפור כולו, והסוף עוד לא נכתב. מצד אחד, בקצב הזה בעוד עשור נמצא כאן עיר ענייה, מפולגת ומדממת שלא ציידה את תושביה בארגז כלים למחר. מצד שני, אם הצלצול יישמע והחומות ייפלו בין המגזרים, אולי מכאן עוד תצא הנוסחה של הישראליות החדשה, זו שנפרדת מהחלום הישן של שבת אחים גם יחד לטובת גרסה צנועה יותר של חיים אחד לצד השני. כל זה, כמובן, בתנאי שהפוליטיקאים ידאגו לעתיד ויסכימו להשאיר בינתיים את הפוליטיקה מחוץ לכיתה ולספרי הלימוד.
בהכנת הכתבה השתתפו יאיר שרקי, אוהד חמו ועופר חדד.