עונת הרחצה נפתחה ברגל שמאל: החל מהשעה 14:00 מדי יום חופי ישראל נותרים ללא מצילים, לאחר שהמשא ומתן עם האוצר על תנאי העסקתם הגיע למבוי סתום. המצילים, ביחד עם ההסתדרות, רוצים להעלות את השכר של כל המצילים - גם הוותיקים וגם הצעירים - ולתת להם תוספת לתנאי הפרישה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אתמול (רביעי) הגיעו לידי חדשות 2 תלושי השכר של המצילים הוותיקים ביותר, אלו שנקראים מצילי דור א', והסכומים מדברים בעד עצמם: מציל ותיק בתל אביב מרוויח 48 אלף שקלים ברוטו מדי חודש, ואחר מרוויח 35 אלף שקלים. בחיפה מציל נהנה ממשכורת חודשית בת 39 אלף שקלים. יש לציין כי אלו משכורות מהן נהנים המצילים כל השנה, גם כשהרחצה אסורה והמצילים לא עובדים בפועל.
עם זאת, הפערים בשכר הממוצע בין המצילים של דור א' ל-ב' משמעותיים: השכר הממוצע של מצילי דור א' הוא 30 אלף שקלים בחודש, בעוד שהמצילים הצעירים יותר מרוויחים רק 13 אלף שקלים בעונת הרחצה בקיץ, וכ-7,000 שקלים בלבד בחודשי החורף. "אנחנו רוצים לבצע השוואה, עד כמה שניתן, בין דורות המצילים, וכן לבצע תיקון ושיפור בתנאי ההעסקה של מצילי דור א'", אומר ארנון בר דוד, נציג ההסתדרות במשא ומתן.
בזמן העיצומים: 61 בני אדם טבעו בחופים
באוצר מתנגדים להעלאת שכר של המצילים הוותיקים וטוענים שזה לא סביר להעלות שכר למי שמשתכר כ-30 אלף שקלים בחודש. בינתיים השביתה כבר נמשכת למעלה מחודש בעוד שמתחילת מאי טבעו בחופים 61 בני אדם.
"העדר מציל מעלה מאוד את הסכנה לטביעה", אומרת מיכל בר דורון מ"בטרם". "מציל הוכח כגורם מניעה מספר אחת בהצלת ילדים מפני טביעות. החל מ 14:00 אין מצילים בים, אך ילדים ומשפחות שהולכות לים לא בהכרח מודעים למידע הזה ורוחצים בים, חושבים שזה חוף מוכרז וטובעים", היא מסבירה. פגישת משא ומתן נוספת בין שני הצדדים תיערך היום.
מההסתדרות נמסר בתגובה: "שכרם המקסימלי של המצילים הבכירים הוא כ-30 אלף שקלים. אם מישהו קיבל יותר, מדובר בשעות נוספות שנלקחות מבנק השעות הנצברות למצילים, כתוצאה מהשעות הרבות שהם עובדים".