עשרות אלפי ישראלים ניצלו את מזג האוויר הקייצי של חול המועד פסח ויצאו לטייל ברחבי הארץ, מצפון ועד דרום. אבל העיר העתיקה בירושלים - מוקד משיכה לישראלים רבים בימים רגילים - נותרה שוממה בחג הזה, לאחר שהמתיחות הביטחונית נתנה את אותותיה. "יש תיירים וגם קצת ישראלים, אבל כולם מפחדים", מספר באוק, מוכר בחנות תכשיטים.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
באזור הכותל המערבי חזרה לפעילות רכבת התיירים שמובילה למקום הקדוש, אך נכון לשעות הצהריים, היא עושה דרכה הלוך וחזור כשהיא כמעט ריקה לחלוטין. "אנחנו חוזרים לפעול אחרי הרבה זמן שלא הייתה פעילות", סיפר דניאל מפרויקט הרכבת. "אך עד כה אין כמעט מבקרים".
בשל המתיחות הגבוהה והחשש מפיגועים והתפרעויות, שוטרים רבים הוצבו באזור שער שכם והרובע המוסלמי שנותרו כמעט מיותמים ממבקרים. לאזור הר הבית והכותל המערבי הגיעו מאות בני אדם משעות הבוקר.
"חששתי לבוא, אחותי אמרה לי שאני משוגעת אבל אם נפחד לא נצא מהבית בכל", הסבירה אסתי שהגיעה לביקור בבירה. "מסוכן בכל מקום אין מה לעשות. גם בסיני מסוכן ויש אנשים שעוד נוסעים לשם".
על פי נתוני המשטרה, כ-800 איש עלו הבוקר להר כמעט 700 מהם היו תיירים. שניים מהישראלים שעלו להר הם אריה ואשתו שסיפרו על המציאות המורכבת במקום. "לקח לנו שעות להיכנס ולאחר שכבר נכנסנו, הערבים התחילו לצעוק עלינו", טענו.
הרוכלים בסמטאות העיר העתיקה, שעוד זוכרים במעומעם את ימי השקט בבירה ואת העומס המאפיין את חול המועד, מאוכזבים מהיעדר המבקרים הישראלים. שתי נשים שהחליטו להגיע בכל זאת מספרות כי הגיעו למקום בלי חששות והן שמחות על כך. "הגענו לכבוד פסח, עליה לרגל - אנחנו לא פוחדות ואפילו הגענו לכאן עם הילדות. אנחנו קונות בשוק ולא מרגישות שום פחד".
באוק, איש עסקים ארמני ובעל חנות תכשיטים בעיר העתיקה מבקש שהשקט ישוב לסמטאות ואומר: "למה כל האבטחה כאן? למה יש כאן שוטרים וצבא בכל פינה? שיתנו לאנשים חופש. יש תיירים יש גם קצת ישראלים, אבל כולם מפחדים".