כמעט 40% מהעובדים בישראל עלולים לאבד את משרתם בשני העשורים הקרובים בשל תהליכי המודרניזציה. מאחורי הנתון הזה, שפרסם בעבר מרכז "טאוב", עומדים פנים ושמות. הצלם אוהד אביב תיעד במצלמתו בחודשים האחרונים בעלי מקצועות בתל אביב שכבר היום הם "זן נכחד".
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
הצורף והשען
ניסים סקל בן 86. כבר 60 שנה שהוא עובד בחנות שבבעלותו ברחוב נחלת בנימין בתל אביב. גם היום, כשחנויות השעונים והתכשיטים הגדולות, יחד עם מעבדות התיקונים, מחליפות את השענים הקטנים, סקל מעדיף להמשיך להגיע אל העסק שלו מדי בוקר ולא לשבת בבית ללא תעסוקה. לידו הוא מניח את מכשיר הרדיו הקטן, שמחבר אותו אל העולם הגדול. מדי פעם מפר את השקט לקוח שעדיין מחפש את היחס האישי מהשען שיתקן את השעון או התכשיט שלו.
הסנדלר
מיכאל הוא הבעלים של "הסנדלריה" ברחוב נחלת בנימין בתל אביב מזה שש שנים. הוא עלה לארץ מטשקנט, אוזבקיסטן. שם, הוא מספר, הייתה לו הרבה יותר עבודה. בישראל, הוא אומר, מעטים מתקנים נעליים. אם נעל נפגמת - קונים חדשה. את רוב שעות היום הוא מעביר מחוץ לסנדלריה שלו ומאזין לרדיו. יושב ומחכה ללקוחות.
בעל חנות הצילום
עזרי הוא צלם. הוא בן של צלם, שגם הוא בן של צלם. על הדלת של חנות הצילום שלו ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב תלויות תמונות ישנות ודהויות שצולמו במשחק של הלייקרס בסוף שנות ה-90. חלון הראווה שלו מלא במצלמות ישנות מהמאה החולפת. הוותיקה ביניהן בת 80.
מתקן המציתים
כשנכנסים לממלכה הקטנה של אלכס נזכרים בימים שבהם לעשן היה סטייל, סמל סטטוס. אלכס עדיין מקבל לקוחות שלא מחליפים מצית מקולקל במצית חדש בשקלים בודדים. הוא מתמחה בתיקון ובתחזוקה של מציתים ישנים. כאלה שיש להם הרבה סטייל שמחזיק כבר 40 שנה ויותר.
השען
שמחה בן 74. החנות שלו פועלת כבר 27 שנים. הוא שרד את השואה כילד, לחם במלחמות ישראל וגידל בארץ משפחה שבה הוא לא מפסיק להתגאות. הלקוחות הקבועים, אלה שחוזרים אליו שוב ושוב כבר שנים, מחזיקים את מפעל חייו.