נשיא המדינה קרא לה מיידלה ושלח אותה לחפש גבר שסורג גרביים, אבל החיילת הצעירה אליס מילר יצאה למאבק משפטי במטרה לחייב את חיל האוויר לקבל אותה לקורס טיס. 20 שנה אחרי הבג"צ ההוא, היא נמצאת היום במקום אחר לגמרי, למרות שמבחינתה דווקא מדובר בסיטואציה דומה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אליס מילר כנראה לא נולדה לחיות בתוך מסגרות: מי שבגיל 22 הצליחה לכופף את חיל האוויר ולפתוח את שערי קורס טיס לנשים, כנראה נועדה להמשיך ולאתגר את המובן מאליו. 20 שנה אחרי שעשתה היסטוריה, אותו בג"צ מביא אותה השנה להשיא משואה ביום העצמאות.
כיום היא חולקת את חייה בין בקתה צנועה בחוקוק למלון שהקימה בפסגת ההימלאיה ביחד עם בן זוגה ההודי ושתי בנותיהם. "אנשים מנסים להבין את הקשר בין התחנות בחיי", היא אומרת. "אבל אני רואה אותן כאותו דבר. פשוט לעשות מה שנכון עם הלב".
גם אחרי שניצחה במאבק המשפטי, בצבא מצאו את הדרך לחסום את מילר מלהיכנס לקורס הטיס בסופו של דבר. "תודה לאל שזה מה שקרה, לא הייתי רוצה להיות היום טייסת", היא מפתיעה שוב. "וגם אז לא התאכזבתי. הייתי שבעה מהתקשורת, מהמסע הזה, מלהיות בעין הזרקורים, הדבר האחרון שרציתי היה לרוץ בג'בלאות בחצרים עם כמה מצלמות עלי, זה מסע מאד כבד והייתי בת 23".
מקום בלי גדרות
מילר נשארה בחיל האוויר עוד עשור כמהנדסת אווירונאוטיקה והשתחררה בדרגת רב סרן. אז נסעה להתאוורר בהימלאיה, ובמהלך שיט רפטינג התאהבה במדריך, שהיה במקרה גם בנו של מפקד חיל האוויר ההודי. היא התחתנה איתו, למדה הינדי, וילדה את שתי בנותיהם. בתקופה האחרונה הצטרפה לגרעין של חברי ילדות ביישוב האקולוגי חוקוק בגליל, כדי להקים שם את ביתה. "רצינו מקום בלי גדרות, שהילדים יוכלו לעבור מבית לבית".
מילר מתייחסת באופן מעורר פליאה גם ליכולותיה האישיות. "אני אלופה, איפה שלא תשימי אותי", היא אומרת. "זו לא יהירות ולא צניעות, זאת האמת שלי. כמעט כל דבר שאני עושה אני עושה יותר טוב מרוב האנשים. וזו מתת אל, באתי לעולם הזה מוכשרת בטירוף. אבל עוד לא מצאתי מה אני אמורה לעשות עם כל זה עבור החברה".