20% מתושבי העיר נצרת עילית הם ערבים, וכ-2,000 ילדים מהמגזר הערבי לומדים במערכת החינוך. למרות זאת, בספריות ברחבי העיר אין אף ספר בשפה הערבית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ההורים המודאגים תיעדו: במצלמה הנסתרת ניתן לראות על המדפים ספרים כמעט בכל השפות: עברית, רוסית, אנגלית ואפילו ספרדית. אבל לא בערבית. גם בספריית גרין בשכונת הר יונה בעיר, שהוקמה לפני שלוש שנים, המצב דומה. ישנם ספרים בכל השפות חוץ מהשפה הערבית. גם ספרי ילדים יש כאן, אבל לא לערבים. זאת למרות שעל השלט בכניסה נכתב: "לכל ילדי נצרת עילית".
בעתירה של האגודה לזכויות האזרח שהוגשה לבג"ץ נטען כי בכל הערים המעורבות בישראל יש ספרים בערבית בספריות הציבוריות, חוץ מאשר בנצרת עילית. בינתיים בעירייה דאגו להציב ארון יחיד, כספרייה שתשרת 10,000 ערבים שחיים בעיר.
מעיריית נצרת עילית נמסר בתגובה: "אנו לומדים את העתירה ותגובה מפורטת תימסר במסגרת ההליך המשפטי".
ממשרד התרבות והספורט נמסר: "משרד התרבות והספורט תומך בספריות הציבוריות ופועל לפיתוחן בקרב כלל האוכלוסיות והמגזרים ללא הבדלי דת, מין וגזע. התמיכה בספריות הציבוריות נעשית באופן שוויוני בכדי לתת מענה הולם תוך התחשבות בצרכי הקהילה. בהתאם לכך, למעלה מ-60 ספריות, ובהן הספרייה הציבורית בנצרת עילית, הממוקמות ביישובים ערבים ומעורבים, נתמכות באופן שוטף ע"י משרד התרבות.
"בכדי למצוא פתרון מידי והולם לרווחת תושבי העיר דוברי השפה הערבית, הוחלט, כי בספרייה המרכזית או באחד מסניפיה בעיר יוקם אגף בשפה הערבית, ומשרד התרבות יסייע ברכישת ספרים ומדיה דיגיטלית בשפה הערבית. חשוב לציין, כי ילדים בגיל הרך נהנים ממגוון פעילויות בשפה הערבית בספרייה, לרבות שעות סיפור, הפעלות ויצירה.
"יודגש, כי כבר בתחילת חודש יוני יחל לפעול אגף חדש של ספרים בשפה הערבית בספריית היכל האמנויות והספר ע"ש גרין בעיר".
באגודה לזכויות האזרח הגיבו בזעם על תגובת משרד התרבות והספורט: "איפה היה משרד התרבות מאז 2012 כשהוקמה ספריית גרין ואיפה היה מאז 1990 מאז הוקמה ספריית ברקוביץ'?"