אין דבר העומד בפני הרצון: ינון כהן, לוחם בגולני, נפצע קשה לפני 12 שנה בתאונת אימונים יחד עם 14 מחבריו. שתי רגליו של כהן נקטעו מהפיצוץ העז שאירע בבסיס ברמת הגולן, ובמשך כל שנות השיקום לא הפסיק כהן לחלום על הרגע בו ישוב לרוץ. לאחר מאבק ממושך נגד הבירוקרטיה, הוא הצליח לגייס כסף, לקנות פרוטזות חדשות ולשוב לפעילות גופנית. כיום הוא גם חובק ילד, ומתקשה לעכל את האושר "אחרי כל מה שעברנו בחיים".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"לא האמינו שאני ארוץ, אף אחד לא האמין", סיפר כהן המאושר לאחר סיבוב ריצה קצר. מאז הפציעה הלך כהן במשך 12 שנה עם הפרוטזות שהקצה לו משרד הביטחון, אך אלו לא התאימו לו: "לא התלוננתי יותר מדי כי אמרו לי 'אל תהיה מפונק, ברגליים לא צריך להתפנק'".
באגף השיקום החליפו לו במהלך השנים פרוטזה אחר פרוטזה, אך ינון סבל מדימומים וכאבים ברגליים, לא הצליח לעלות או לרדת במדרגות, התקשה ללכת ולבסוף ויתר ועבר לכיסא גלגלים. ינון יצא יחד עם אשתו מירב לארצות הברית על מנת לחפש פרוטזות ולהבים שיאפשרו לו עצמאות מלאה, ולאחר שעברו בין מרפאות ומכונים מתאימים מצאו את הציוד הדרוש - אבל משרד הביטחון לא אישר את המימון.
ינון התקשר מארה"ב לד"ר עידו כץ, הרופא הראשי של אגף השיקום, וביקש את עזרתו: כץ השיב לו ש"אף אחד לא אמר שלעבוד בשיטות הישנות זה רע. יש דברים מאוד ייחודיים שבית מלאכה אחד עושה בארצות הברית, אבל אתה לא צריך אותם". ינון ומירב לא ויתרו ובסוף רכשו את הפרוטזות, לאחר מסע גיוס בקהילות יהודיות במסגרתו אספו כחצי מיליון שקלים.
כהן למשרד הביטחון: "תנו לי לנהל חיים"
כיום יש לו כפות רגליים להליכה, ריצה וגם להליכה במים: "אני לא צריך ללכת עם סריה של תותבות - רק מחליף כף רגל". על החזרה לריצה עליה חלם סיפר: "הרגע הזה שהרכבתי בפעם הראשונה את הפרוטזות ורצתי בפעם הראשונה אחרי 12 שנה, ולהרגיש את הרוח שמפלחת את הגוף - זה הדבר הכי קרוב לרגליים שלי".
לפני ארבעה חודשים כהן הגיש תביעה נגד אגף השיקום ודרש שיחזירו לו את עלות הפרוטזות: "זה הדבר הכי בסיסי - תנו לי לנהל חיים". את הכסף שיקבל הוא מתחייב להחזיר תורמים. בשבוע האחרון, מלבד לידת בנו, קיבל כהן בשורה משמחת נוספת: בית המשפט קבע בשבוע שחובה לתת לנכים פרוטזות מתקדמות, גם אם העלות היא בלתי סבירה. כעת הוא מקווה שההחלטה תאפשר לו ולנכים כמוהו לרוץ אחר הילדים.
ממשרד הביטחון נמסר בתגובה: "אגף שיקום נכים מטפל במר ינון כהן במסירות במשך שנים רבות, במהלכן הטיס אותו למכוני השיקום המובילים בעולם - בארה"ב, באנגליה ובגרמניה- ומימן לו עשרות טיפולים בעלות של מיליוני שקלים. משרד הביטחון לא חסך ולא יחסוך במשאבים בטיפול בכהן, ובלבד שהטיפול ייעשה בתיאום ועל פי הנהלים הנדרשים".