שנה ל"צוק איתן": זה כנראה החלום של רובנו - בית וגינה, קהילה מחבקת ונופים ציוריים בקיבוץ. אבל אלפי הרקטות והפצמ"רים שהתפוצצו בעוטף עזה בשנה שעברה, חדירת המחבלים במנהרות, מותם של כמה מתושבי האזור - כל אלו הותירו אדמה חרוכה ומדממת. ובכל זאת, משפחות צעירות עוברות לגור באזור.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
את קיבוץ נחל עוז עזבו מיד בתום מבצע "צוק איתן" 17 משפחות. בשביל חברי הקיבוץ הוותיקים, 12 המשפחות החדשות שבכל זאת עברו לכאן בימים האחרונים הן פתח לתקווה חדשה. למרות התנגדותם של הקרובים והחברים, החליטו המשפחות הצעירות לנטוע את עתידן בעוטף עזה.
לקיבוץ כרם שלום, 20 קילומטר מנחל עוז ו-50 מטר מהגבול, עברו באחרונה שלוש משפחות צעירות. לאחר שבע שנים של בצורת, שבהן בית התינוקות של הקיבוץ היה סגור בשל מיעוט תינוקות, עכשיו הוא נפתח מחדש.
"יכול להיות שהמילה הנרדפת לציונות היא שיגעון", אמר יונתן, אב לאחת המשפחות הצעירות שעברו לקיבוץ. "אם חושבים 60 שנה אחורה על כל החלוצים שהיו פה להילחם בקדחת ובערבים, זה גם היה שיגעון. וגם להם היו ילדים".
המשפחות הצעירות האלו לא לבד. האולם בכנס הדיור של עמותת אור בשבוע שעבר היה מלא בעשרות מתעניינים. אידיאולוגיה, ציונות ויוקר המחייה מקופלים יחד בתוך חבילות דיור חדשות.