בתחילת השבוע שעבר רמי לוי עוד שינן את הנאום אותו נשא בטקס הדלקת המשואות. מי שהפך לרובין הוד של השוק הקמעונאי ונחקק בתודעה בזכות מבצעי העוף בשקל, הוגדר על ידי הוועדה כאיש פורץ דרך, ומי שהוביל למהפכת המחירים. אבל ספק עם הוועדה בדקה את כל הדרך שעשה לוי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מתברר שקצב הגדילה של לוי לא תמיד תאם את החוק. סניף חדש באשדוד לדוגמא זיכה אותו בשני כתבי אישום: הראשון בגלל שלא טרח לקבל רישיון עסק, השני חמור יותר. הסניף נפתח בלי טופס 4 וללא ביצוע כל תנאי היתרי בנייה. לא רחוק משם בסניף בבאר טוביה נזקקה חברת רמי לוי לשטחי אחסון נוספים. בכתב אישום שהוגש טענה הוועדה המקומית כי זו השתלטה על אזור לשימוש ציבורי, הציבה 10 מכולות בשטח של 300 מ"ר, והכל ללא אישור.

רמי לוי מדליק משואה ביום העצמאות
רמי לוי מדליק משואה ביום העצמאות | צילום:



בירושלים רמי לוי הוא כמעט מלך - איש עסקים, משקיע, יזם נדל"ן, חבר מועצה, יו"ר הקואליציה בעירייה, חבר מליאת ועדת התכנון והבנייה. אך כאשר בבעלותו שישה סניפים עם לא מעט בעיות - נוצר הרושם של ניגוד עניינים.

לפי מסמכי העירייה רק בשנת 2011 ניסה לוי בדיעבד לעשות שימוש בקרקע עבור הפיצרייה הפועלת במתחם החנות בסניף המרכזי ברחוב האומן 15 בירושלים. אולם כבר בשנת 2007 הוציא בית המשפט צו סגירה נגד מתחם המזון שנבנה על החנייה. רק כעבור שנתיים התקבל היתר זמני.

חוות דעת של הפרקליטות קבעה כי ככלל "חשד לעברות של נבחרי ציבור ייבדק על ידי משרד הפנים ולא על ידי הועדה המקומית". אבל בירושלים פקחי העירייה והוועדה הם אלו שמתנהלים מול לוי, בכיר בעירייה.

תגובות:

רמי לוי מסר בתגובה: "חברת 'רמי לוי שיווק השקמה' מספקת עבודה ל-6,000 עובדים. קבלת רישיון עסק למרכול כרוכה באישורן של מספר רשויות, שחלקן נותנות אישור סופי רק אחרי שהמרכול פועל. הסניף באשדוד פעל ללא רישיון רק תקופה קצרה, ולדעתנו הרשות המקומית הפעילה שיקול דעת שגוי ובלתי סביר כשהחליטה להגיש כתב אישום.

בנוגע לסניף בבאר טוביה, נמסר כי לסניף יש היום רישיון עסק בתוקף. בנוגע לסניף במבשרת ציון, הוא נפתח באישור הרשות המקומית. רק אחרי שביקשנו לתקן את הגג שקרס בשלג, נאמר לנו שאין לגג טופס 4.

לדוכן המזון במתחם האומן בירושלים יש רישיון עסק. הפיצרייה מופעלת על ידי שוכר המתנהל מול העירייה באופן עצמאי, כפי שנהוג. חנות הסלולר פטורה מהצורך ברישיון עסק. חוות דעת אדריכלית של העירייה קובעת כי העסקים במתחם לא צריכים היתר לשימוש חורג.

בנוגע לסניף בגבעת שאול, "המרכול פעל עם היתר עד החודש שעבר. למרות אישור הבקשה לשימוש חורג בדצמבר 2014 רק החודש העירייה הנפיקה לחברת רמי לוי שומת היטל השבחה לשימוש חורג ולכן העיכוב בחידוש הרישיון נובע מנסיבות שאינן בשליטתנו. מר לוי שהינו מנכ"ל החברה, מנחה את הכפופים לו לפעול כחוק ללא יוצא מן הכלל. באותם תיקים שבהם ביקש לוי למחוק את שמו, הוא לא ביצע את העבירה ולכן בהסכמת הפרקליטות ביקש לזמן לדיון במקומו את הגורם האחראי לכך בחברה".

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: רמי לוי הוא איש ראוי ומוערך שתרם רבות לעיר ולמדינה כאיש עסקים וכחבר מועצה. כל טענה כאילו העירייה אינה נוהגת כלפי עסקיו כבכל עסק אחר היא שקר גס. במקרים בהם היה צורך, ניהלה העירייה הליכים משפטיים כנגד עסקים בבעלותו וניתנו גזרי דין על ידי בתי המשפט. כמו כן, כדי למנוע ניגודי עניינים בתכניות בניה של לוי, נקבע כבר בתחילת הקדנציה הראשונה נוהל מיוחד לפיו הוועדה המחוזית של משרד הפנים היא זו שתטפל ותאשר תכניות בנייה של לוי.

מלשכת סגן ראש עיריית ירושלים קובי כחלון נמסר בתגובה כי כחלון נמנע מלדון בעיניינו של רמי לוי, בהתאם לנוהל עבודה שנקבע בנושא. בנוגע לפרויקט הולילנד - כחלון קיבל אישור ספציפי מהיועץ המשפטי לדון בתיק.