אלפי בני אדם הפגינו אמש (מוצ"ש) בתל אביב נגד מה שהגדירו "שוד הגז של ישראל". המוחים, בהם פעילים סביבתיים וחברתיים רבים, קראו לפתוח את המתווה והדיון עליו לציבור הרחב על מנת להימנע ממסירת משאבי הטבע של ישראל לידי אילי הון. כמה מהמפגינים ניסו בשלב מאוחר יותר לחסום צירים בעיר, ואחדים מהם נעצרו לאחר שהתעמתו עם המשטרה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בין הנואמים באירוע היה ד"ר יוסי לנגוצקי, מי שנחשב לאבי תגליות הגז בישראל. הוא מתח ביקורת חריפה על התנהלות הממשלה. "בל נופתע אם נראה בעתיד את מקבלי ההחלטות הבלתי סבירות האלה עובדים אצל בעלי ההון", האשים לנגוצקי.
ח"כ פרופ' יוסי יונה (המחנה הציוני) קרא: "לא סופרים את הציבור, הדיון מתנהל בקבינט המדיני ביטחוני, כאילו מאחורי דלתיים סגורות, המתווה הקיים אינו משרת את האינטרס הציבורי, במתווה הנוכחי יש ריכוז של כוח כלכלי בידי בעלי אינטרסים, בהם גם גורמים זרים, זה מהווה איום אסטרטגי על ריבונותה של מדינת ישראל".
גלי גוטפרוינד, סטודנטית ופעילה במגמה ירוקה אמרה: "בחודשים האחרונים כולם אומרים לי שזה מסובך, שהם לא מבינים - תכלס הם צודקים, כל כך הרבה מספרים. אבל אין לנו את הפריבילגיה שלא להבין, אלו מיליארדי שקלים שיכולים ללכת למיטות אשפוז ולכיתות בית הספר, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לא להבין".
במשטרה הבהירו אתמול כי במהלך ההפגנה בחרו מספר בני אדם לחסום את הכביש, להפר את הסדר הציבורי, לא נשמעו לבקשות השוטרים ואף דחפו אחדים מהם. בשל כך הוחלט לעצור אותם. "המשטרה תגלה אפס סובלנות לאירועי הפרת סדר המסכנים את שלום הציבור", נמסר.
עוד קודם לכן פרסמה קרן מרציאנו במהדורת סוף השבוע כי השר להגנת הסביבה קרא לראש הממשלה בנימין נתניהו לקיים דיון מקיף על הנושא ומתח ביקורת על התנהלותו. במכתב ששיגר לנתניהו ופורסם לראשונה בחדשות 2, כותב גבאי: "קיבלתי הבוקר את הצעת המחליטים שבנדון ודברי ההסבר לה. לצערי לא מצאתי בדברי ההסבר התייחסות של ממש לפרטי המתווה של ההסדר המתגבש".
"הגישה הזו נראית לי לא סבירה לחלוטין ולא משקפת תהליך עבודה נכון", הוסיף השר להגנת הסביבה במכתבו לנתניהו. "לא יעלה על הדעת שבסוגיה הכלכלית הכי משמעותית למדינת ישראל יתקיים דיון טכני ולא מהותי ופרטני".
עוד כתב: "אני מבקש לקבל את כל החומרים הרלוונטיים להסדר ושיתקיים דיון של ממש בכל הנוגע לפרטי ההסדר, יתרונותיו וחסרונותיו, חלופות לו והתייחסות לדברי ביקורת שנשמעים גם מפי מומחים בתחום".
הקרב על מתווה הגז, החלטה של מאות מיליארדים, יגיע היום להצבעה בממשלה שתידרש לאשר את העברת הסמכויות של דרעי, שסירב לחתום עליו בעצמו. בינתיים השרים משה כחלון, יואב גלנט וחיים כץ הודיעו כי ייעדרו מההצבעה בשל ניגוד עניינים, ואליהם מצטרף היום גם השר גבאי.