שוב פיצוץ במשא ומתן בין עובדי כיל להנהלה: לאחר שנראה היה כי הושגו הבנות בין ועד עובדי מפעל כיל לבין ההנהלה, היום (שלישי), מסתמן כי המשא שוב נתקל במבוי סתום. מהסתדרות העובדים נמסר כי הנהלת כיל בחרה לפוצץ את המגעים תוך שהיא חוזרת בה מההבנות שהושגו עד כה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בתגובה להודעת ההסתדרות אמרו בהנהלת המפעל כי וועדי כיל הם אלו שחזרו בהם מההסכמות וכי לא יחזרו למשא ומתן כל עוד ההסתדרות לא תעביר הבהרות לנושאים בהם חלה נסיגה. "הוועד מתעקש למנוע את יכולת הניוד של עובדים למרות שיש בכך כדי למנוע פיטורים נוספים של עשרות עובדים במהלך השנים הקרובות, כמו גם ניסיון בוטה להעדיף מספר מצומצם של מקורבים לוועד תוך הגנה עליהם מפני פיטורים או פרישה מוקדמת לפנסיה והעדפתם על פני עובדים אחרים" הוסיפו.
במשא ומתן המרתוני שהתנהל בימים האחרונים הושגו הסכמים בין שני הצדדים לפיהן הוועד יסכים לפיטורי 40 עובדים בלבד, במקום 115 כפי שדרשה ההנהלה במקור. בשל כך צפויה הסתדרות העובדים לפנות לנשיאת בית הדין לעבודה בבאר שבע.
עוד הוסכם בין שני הצדדים כי פיטוריהם של אלו, שככל הנראה יעזבו את החברה בתנאי פרישה, ייכנסו לתוקפם רק בסוף השנה הנוכחית, כשלאחר מכן התחייבה ההנהלה שלא להוביל במפעליה עוד תכניות קיצוצים ופיטורים בשנים הקרובות.
המשא ומתן כבר נתקל בקשיים לפני מספר ימים זאת על רקע חילוקי הדעות סביב תנאי הפרישה שיוענקו למפוטרים, שככל הנראה יוצאו לפנסיה מוקדמת. חברי הוועד דחו את הצעת החברה לשלם לעובדים הפורשים משכורת בסך 12 אלף שקלים בחודש למשך 5 שנים מיום פרישתם, ודרשו להאריך את משך הזכאות למשכורת לתקופה של 10 שנים.
כחלק ממחאת תושבי הדרום נגד הממשלה בעקבות משבר התעסוקה באזור, ביום ראשון האחרון הושבתו שירותי העירייה בדימונה, בערד ובירוחם, כשבדימונה הושבתה גם מערכת החינוך העל יסודית. עובדי כיל הפגינו בכניסה לעיר דימונה וקראו לקברניטי הממשלה להתערב במשבר הנמשך זה יותר משלושה חודשים ולהביא לסיומו.
לאחר מכן דווח כי ראש הממשלה נתניהו נפגש יחד עם שר האוצר כחלון, שר הכלכלה דרעי וראש עיריית דימונה בני ביטון, על רקע השביתה בדרום . בתום הפגישה סוכם על הקמת צוות שרים לתעסוקה בראשות כחלון ודרעי, שיקיימו לאורך היום פגישות נוספות בדימונה.