בחודשים האחרונים החלה אכיפה מוגברת של משטרת ההגירה ברחובות. עד לא מזמן חסו על אימהות עם ילדים שלומדים בבית ספר, כאלו שגדלו כאן ולא מכירים בית אחר, אבל ב-5 החודשים האחרונים כבר נעצרו 15 אימהות. המשטרה דרשה מהן לחתום על כך שבתום לימודי בניהן הן יעזבו את ישראל יחד עם ילדיהן. ארבע מהן אפילו ישבו עם הילדים במעצר, וגורשו לאחר מכן. "אני רוצה להישאר כאן, להתגייס ולשמור על המדינה שלי", סיפר אחד הילדים המועמדים לגירוש.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
ליליה היגרה לישראל לפני 20 שנה, היא ילדה כאן את לאנס בן ה-12 ואת אחיו בן ה-8. שניהם לומדים בבתי ספר בתל אביב, הולכים לצופים, לחוגים, לחברים ולפעילויות שגרתיות אחרות שהפכו כעת לכמעט בלתי אפשריות. ליליה סיפרה: "זה לא קל. אני מבקשת ממדינת ישראל - מספיק, אנחנו סובלים. בבקשה". בנה לאנס הוסיף: "אני לא ישן טוב בלילות".
לאנס סיפר שבשבועות האחרונים מספר חברים שלו נעצרו עם האימהות שלהם באמצע הרחוב, ובקרוב יגורשו מהארץ. "אני חושב על היום שבו ייקחו אותו ויחזירו אותי לפיליפינים, ושברגע הזה אני ארגיש שייגמרו לי החיים", תיאר לאנס את תחושותיו. אמו ליליה הוסיפה: "כשהילדים שלי מבקשים אוכל אני אומרת להם שזה מה שיש. אני מפחדת לצאת כי אם יעצרו אותי בחוץ זהו - נגמר הסיפור, והילדים שלי מפחדים מזה".
נטלי חיה בארץ כבר 13 שנים וכעת היא מועמדת לגירוש. שנה אחרי שהגיעה נולד אייבן, והיא מוכנה לעשות הכל כדי שיגדל פה, במקום המוכר והבטוח שלו. "יש לי כאן חברים ושם אין לי משפחה, אין לי חברים, אין לי אהבה ובית", סיפר אייבן. "אני רוצה להתגייס ולשמור על ישראל".
נטלי סיפרה איך נראים החיים שלהם כעת: "הוא קם ורצה ללכת לשירותים אז אמרתי לו שלא יעשה רעש. כי אם שומעים את זה הם ויגרשו אותנו". "השוטרים יכולים פשוט לקחת ואז זהו", תיאר אייבן את המצב. "הם ניסו לשבור פעם את הדלת ולפרוץ לתוך הבית ודברים כאלה".
במערכת החינוך לומדים כ-600 ילדים של מהגרי עבודה ללא מעמד מוסדר. בשבת הקרובה, ב-23 בפברואר, הם מארגנים מחאת סולידריות, ומבקשים למצוא להם פתרון שיגרום להם להפסיק לפחד מגירוש, הרי מבחינתם זה הבית שלהם.
מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר בתגובה: "פעילות מינהל אכיפה וזרים מתבצעת באופן שוטף, כשאחת ממטרותיו המוצהרות כפי שנקבע בסמכויות שניתנו לו - לאכוף את החוק כלפי שוהים בלתי חוקיים. לא ידוע לנו על 'התגברות' בפעילות, ולצד זאת אנו תמהים על הזעקה אשר קמה לדעת מדוע רשויות בישראל אוכפות את החוק כלפי מי שמפר אותו".