יצחק אטיאת, אב לשניים מירושלים, שמח לעבור ביום ראשון האחרון את מבחן הרישוי לאחר שיעורים ארוכים – אך השמחה לא ארכה זמן רב. "קיבלתי הודעה שעברתי, אספתי את הרישיון, שילמתי אגרה והיום כבר הסעתי את הילדים הקטנים שלי לגן – ופתאום מתקשר נציג משרד התחבורה ואומר לי שהרישיון ניתן לי בטעות", הוא מספר ל"החדשות" Online.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
המפקח שהתקשר ליצחק הסביר לו כי הבוחן טעה כשהזין את תוצאת המבחן שלו במחשב, ומשכך רישיונו נפסל כבר הבוקר, ולמעשה הוא אינו מחזיק ברישיון נהיגה. "אתה צריך להחזיר את הרישיון למשרד התחבורה בירושלים, ולהגיד למורה שלך שאתה צריך לעשות מבחן חדש", הסביר לו. כשיצחק תהה מדוע קרתה הטעות, השיב המפקח: "במדינת ישראל הכל יכול להיות".
ואכן, ל"החדשות" Online נודע כי לא מדובר באירוע בודד: באוגוסט האחרון קיבלו שתי תלמידות בתל אביב הודעה כי עברו מבחן נהיגה, למרות שכלל לא בוצע מבחן שכזה.
"עשו לי עוול", זועם יצחק. "אני מבולבל, מתוסכל ומדוכא. זה הזוי, ומה שקרה לי יכול לקרות לכל לאחד – לך תדע כמה אנשים שבטעות נתנו להם רישיון ומסתובבים עכשיו על הכבישים". לכעס של יצחק מצטרפים גם מורים לנהיגה. "אנחנו דורשים בדיקה מקיפה של כל העניין הזה", אומר מורה לנהיגה. "מדוע אין בקרה נוספת על הבוחן אחרי שהפעיל את הטאבלט שבאמצעותו הוא מאשר את מבחן הנסיעה? אני סבור שמדובר בארועים מסכני חיים, ואנחנו דורשים שתקום ועדה שתחקור את כל המערך הטכנולוגי הזה".
ממשרד התחבורה נמסר בתגובה: "מדובר בטעות הקלדה של בוחן נהיגה שהתגלתה (על ידי אותו בוחן) עם הזנת פרטי הנבחנים, באתר היציאה של הטסטים, בסיום יום המבחנים. כמובן שהנבחן יקבל את כל כספו בחזרה. (יצוין כי על פי החוק רשות הרישוי רשאית לבטל רישיון נהיגה שניתן שלא כדין). במערכת הרישוי לא קיימים נהגים שקיבלו רישיון לאחר שנכשלו בטסט. כל מי שקיבל רישיון נהיגה עבר בהצלחה את מבחן הנהיגה המעשי".