מצאתם תקציב, הזמנתם טיסה, ארזתם לבד – ומה עם המכונית? אם אתם צריכים להגיע לנתב"ג עם רכב, החניה שלו יכולה להיות סעיף תקציבי בנסיעה ששווה לתכנן מראש. אז הנה האפשרויות המרכזיות שעומדות בפניכם:
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
חניוני נתב"ג
זו ברירת המחדל של רוב הנוסעים. יש מגוון של חניונים – לטווח קצר ולטווח ארוך, מקורה ולא מקורה – אבל הזול שבהם הוא החניון הפתוח לטווח ארוך. החניה בו עולה 40 שקלים ליום והנסיעה ממנו לטרמינל, בת חמש דקות, מתבצעת בשאטלים.
תחנת הרכבת פאתי מודיעין
רוצים להתחכם ולחסוך לא מעט כסף? אפשר לחנות בחינם בחניון תחנת הרכבת פאתי מודיעין, מרחק רבע שעה נסיעה מהנמל, ובעלות של 9 שקלים לנסוע 11 דקות לנתב"ג. הבעיה? הרכבת לא פועלת בשעות הלילה.
חניה ברחוב בעיר סמוכה
התחכמות נוספת היא חניה ליד מדרכה צבועה באפור או במגרש פתוח באחד היישובים הקרובים לנתב"ג, משם אפשר להזמין מונית לנמל. מאור יהודה הסמוכה, למשל, הנסיעה בת ה-20 דקות תעלה כ-100 שקלים בדרך הלוך וכ-70 שקלים בדרך חזור.
שירותי "ואלה"
ישנה גם אפשרות מפנקת: שירותי "ואלה" (valet): נהג שאוסף מכם את הרכב בטרמינל, מחנה אותו לכמה ימים שתרצו ומגיע עם הרכב לקבל אתכם עם הנחיתה, ממש כמו בסרטים. עבור השירות המפנק תשלמו החל מ-140 שקלים ליממה. מומלץ להשוות מחירים בין כמה חברות המציעות אותו – אנחנו מצאנו לפחות שלוש.
אז מה הכי משתלם?
אם אתם מחפשים את הפתרון הכי זול – תחנו בתחנת הרכבת פאתי מודיעין. לא משנה לכמה ימים אתם נוסעים, תשאירו מאחור רק 18 שקלים לאדם לנסיעות הלוך-חזור ברכבת. הבעיה? ההמתנה לרכבת, חישוב זמן הנסיעה וכמובן – העובדה שהרכבת כלל לא פעילה בלילות.
הפתרון שמשלב את ההוצאה הסבירה יחד עם טרטור סביר הוא החניון לטווח ארוך בנתב"ג: 120 שקלים לשלושה ימים, 280 לשבוע ו-560 לשבועיים. שילוב של חניה בעיר סמוכה עם נסיעה במוניות משתלם כלכלית יותר מהחניה בנתב"ג החל מהיום החמישי לחניה: 170 שקלים במקום 200.
אם תחליטו בכל זאת להתפנק בשירותי איסוף וקבלת הרכב, לשלושה ימים זה יעלה לכם החל מ-225 שקלים, לשבוע החל מ-365 ולשבועיים לפחות 610 שקלים.