אחרי שפורסם מוקדם יותר היום (ראשון) כי יוקם צוות מיוחד לפתרון המשבר בבירה, ראש עיריית ירושלים ניר ברקת התראיין למהדורה ראשונה והתייחס לזבל שמציף את רחובות העיר והסביר גם את הטענות שלו כלפי כחלון.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בעוד באוצר טוענים כי בתקופת כחלון התקציב לעיריית ירושלים כמעט ושולש, והגיע קרוב ל-700 מיליון שקלים, ברקת אמר כי הנתון הזה לא רלוונטי: "הפער היום בין העיר לממוצע הארצי רק גדל, בשל השירותים אנחנו עדין 30 אחוז פחות מהממוצע, רק חצי מתל אביב. על פי חוק ירושלים, היא ייחודית ויש לבחון אותה בנפרד. בסוף מה שצריך לשאול זה: ירושלים לאן? מה רמת השירותים שאנו רוצים לתת לתושבים?".
ברקת התייחס גם לטענה לפיה העיר לא עושה מספיק כדי להגדיל את הקופה. "אנחנו מראים שההייטק צומח, מגדילים את הגבייה", הדף את ההאשמות וטען כי העיר נמצאת קרוב לממוצע הארצי באחוזי הגבייה במגזר היהודי והערבי.
עם זאת, הוא התעקש שיש נסיבות מיוחדות שמקשות על העיר: "יש לנו הרבה פחות עסקים מערים אחרות, דוח מקנזי מראה שלעיר מאפיינים ייחודים: חרדים, ערבים, אוכלוסייה מגוונת עם אתגרים שלא דומים לאף עיר אחרת, העיר מדורגת ברמה סוציו-אקונומית 3". עוד הוסיף כי "אנחנו בתת תקינה, העומס שנופל על העובדים הוא גדול, שליש עובדים פחות מהממוצע הארצי. אנחנו רוצים יותר עובדים בחינוך, בתרבות, יותר עובדים סוציאליים".
"נעלה את ירושלים על ממוצע שמחתנו"
ברקת הבקש לראות את המאבק שלו כמאבק לאומי על עיר הבירה של ישראל. "היעד צריך להיות משותף למדינה ולעיר. בואו ונעלה את ירושלים, אם לא על ראש שמחתנו אז לפחות על ממוצע שמחתנו".
באשר למתקפה האישית שלו נגד כחלון, ברקת התקשה לספק תשובות ברורות. "בקדנציה שלו הוא הוביל את הנושא הכלכלי יש לו מנדט לכך מראש הממשלה, לכן האתגר הגדול זה הוא והגורם המקצועי בראגף התקציבים", הסביר.
בשעה שברקת התעקש כי "ראוי שהבירה, נתייחס אליה בכבוד המגיע לה", תושבי העיר סובלים בימים האחרונים מזבל שמציף את הרחובות ולא עושה לה הרבה כבוד. ברקת התייחס לטענה זו והסביר: "הקיצוץ התקציבי הוא לא משחק, מדובר בפרנסה של העובדים, הקיצוץ לא מאפשר לנו לשמור על מצבת העובדים". "ההסתדרות וארגון העובדים מבינים שאנחנו נלחמים פה על הפרנסה של העובדים".