רוב הישראלים תומכים במדיניות הממשלה לגרש את מבקשי המקלט מאריתריאה וסודן למדינה שלישית באפריקה – כך עולה מסקר "מדד השלום" שפרסמו היום (שני) המכון הישראלי לדמוקרטיה ואוניברסיטת תל אביב. עם זאת, רוב הציבור מאמין שהמדינה צריכה לבדוק את בקשות המקלט ולאפשר למי שבקשתו נמצאה מוצדקת להישאר בישראל.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הסקר נערך בקרב 600 מרואיינים, המהווים מדגם מייצג של החברה הישראלית, שנשאלו בעניין הסוגיה הבוערת של הוצאת המהגרים ומבקשי המקלט מהמדינות הללו מישראל והעברתם למדינות באפריקה איתן הגיעה ישראל להסכם.
על פי הסקר, 2 מכל 3 ישראלים מסכימים עם החלטת הממשלה לגרש את מבקשי המקלט. בחלוקה לפי עמדות פוליטיות, נמצא כי 78% בקרב מצביעי הימין תומכים בגירוש, בעוד מיעוט בקרב מצביעי המרכז (35%) והשמאל (25%) תומכים בכך.
בקרב המשיבים הערבים העמדות מעט מאוזנות. 50% מהמשיבים השיבו כי הם תומכים במדיניות הממשלה בעניין מבקשי המקלט מול 37% מתנגדים.
כמו כן, 55% מהישראלים (60% מהיהודים), סבורים כי למרות ההיסטוריה של העם היהודי שסבל לאורך ההיסטוריה מרדיפות ואלימות במדינות שונות, לא צריך לגלות נדיבות יותר מאשר עמים אחרים ולאפשר למבקשי המקלט להישאר בארץ. מנגד, 58% מהנשאלים הערבים השיבו כי על העם היהודי לפעול להשארת מבקשי המקלט בישראל.
עוד עולה מהסקר כי רוב קטן בקרב הישראלים (כ-50%) מסכימים שרשויות המדינה צריכות לבדוק בהקדם את כל הבקשות של אזרחי סודן ואריתריאה להישאר בארץ ולאפשר למי שבקשתו נמצאה כמוצדקת להישאר בארץ. זאת לעומת 43% שמתנגדים לכך. בחלוקה לפי מגזרים, רק 49% מהנשאלים היהודים תמכו בבדיקת הפניות, לעומת 56% בקרב האוכלוסייה הערבית.