נשים מוכרות לרוב כאלמנות צה"ל כאשר הן נשואות לחייל שמת במהלך תפקידו, אך ש' הוכרה כאלמנת צה"ל רק בגיל 80, 30 שנה אחרי שבעלה שוחרר מהצבא. א' נדרשה לתבוע באופן מיוחד את הצבא כדי לקבל את ההכרה, ועמה את הקצבה המיוחדת.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הסיפור החל 30 שנה אחרי שסיים א' את שירותו הצבאי בחיל הים, אז חלה בסרטן העור. במהלך תקופת הטיפולים לפני כ-6 שנים פנה לקצין התגמולים במשרד הביטחון באמצעות משרד עורכי הדין מרקמן את טומשין, כדי שיכיר בכך שחלה בסרטן כתוצאה משירותו הצבאי. הטענה: במהלך השירות בחיל הים היה חשוף לשמש באופן אינטנסיבי יומיומי.
בשנת 2016, כשנתיים לאחר מותו, קצין התגמולים הכיר בכך שמחלת המלנומה בה חלה החמירה חלקית בעקבות תנאי השירות הצבאי, וצה"ל קבע לו נכות בשיעור של 55 אחוזים.
בעקבות הכרת משרד הביטחון במחלתו, אלמנתו פנתה באמצעות אותו משרד עורכי דין לאגף משפחות והנצחה במשרד הביטחון להכיר בה כאלמנת צה"ל על פי חוק משפחות חיילים שנספו במערכה.
המשמעות של ההכרה היא שהיא תזכה לקצבה לקצבה חודשית גבוהה מדי חודש ותהיה זכאית לזכויות נוספות הניתנות לאלמנות צה"ל במקום להסתפק בקצבת שארים מזערית.
"אני מאוד שמחה שאישרו לי את הבקשה כי בלעדיה מצבי הכלכלי היה באמת קשה", סיפרה אלמנתו של א'. "רק חבל שבעלי לא זכה שיכירו בו עוד בחייו כנכה צה"ל. הוא סבל הרבה ויכל ליהנות מההכרה".
לפניות לכתבת: avivitm@ch2news.co.il