ותיקי סיירת צנחנים ציינו היום (חמישי) 50 שנה למבצע כראמה, קרב קשה בכפר הירדני בו נהרגו 33 חיילי צה"ל ונפצעו 161. הלוחמים שלקחו חלק בקרב ההוא, הגיעו היום לסיור על הגבול, השקיפו על אזורי הקרבות וקיימו אזכרה לנופלים. "עבורי זה היה היום הראשון של מלחמת יום הכיפורים, הגענו לא מוכנים", אמר האלוף במיל' וילנאי, שהשתתף באירוע.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לקראת ציון יובל למבצע כראמה יזמו אנשי בית ספר שדה כפר עציון סיור מיוחד משותף ללוחמים שהשתתפו במבצע, בני משפחותיהם, משפחות שכולות ולוחמי צה"ל כיום על מנת ללמוד ולהזכיר את המבצע.
במסגרת המפגש, חנן כהן, לוחם פלוגת ההנדסה של הצנחנים בשנת 1968 הראה ללוחמי ההנדסה של היום תמונות מהביצועים במבצע כראמה, בהם פעולות מלכוד ופיצוץ שבוצעו בכפר.
אלוף במיל' מתן וילנאי, אז מפקד הסיירת, השתתף באירוע ונשא דברים: "מבצע כראמה היה מבחינתי היום הראשון של מלחמת יום הכיפורים. הגענו למבצע הזה שחצנים ולא מוכנים... היינו זחוחים". לראייה ציין פרט היסטורי שלא רבים יודעים: "אתם לא יודעים, חיים בר לב, באמצע היום נתן הוראה לאלוף נרקיס לזוז הצידה. הדיח אותו ומינה את טליק. לא הרבה יודעים אבל זה מה שהיה - הודח אלוף במבצע".
פעולת כראמה, המוכרת גם כ"מבצע תופת" הייתה תקיפה נרחבת של כוחות שריון, צנחנים וחיל אוויר של צה"ל, ב-21 במרץ 1968, על מפקדת הפת"ח והעומד בראשה יאסר ערפאת, בכפר הירדני כראמה שבדרום בקעת הירדן.
כוחות הלגיון הירדני הניעו יחידות למגע עם כוחות צה"ל ופתחו עליהם באש, ובכך הפכה הפעולה לקרב בהיקף מלא. פעולת כראמה הייתה הקרב הצבאי המשמעותי הראשון בין צה"ל וצבא ערבי לאחר תום מלחמת ששת הימים, ואחד האירועים המרכזיים במלחמת ההתשה בבקעת הירדן, שהתרחשה במקביל למלחמת ההתשה בתעלת סואץ. ביום הקרב נהרגו 61 לוחמים של הצבא הירדני, ו-128 הקשורים לארגונים פלסטינים. מחבלים רבים, ובהם ערפאת עצמו, נמלטו.