ארגון רבני צהר השיק היום (שני) מערך כשרות חדש, אותו הגדירו "הלכתי, הוגן, שקוף, יעיל - והכל על פי ההלכה ותורת ישראל". את המערך תנהל ותתפעל חברת בת, ובראש הפיקוח ההלכתי יעמוד הרב ד"ר אורן דובדבני, שלו ותק של 20 שנים בתחום הכשרות. "כשרות זו זהות", הצהיר. "אנחנו פה בשביל הציבור, שיכול לסמוך על מה שהוא מכניס לפה; אנחנו פה בשביל בעלי העסקים בכדי שיזכו לשירות מקצועי ואמין".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"בהתרגשות מהולה בתפילה, בשנת ה-70 למדינת ישראל, אני שמח להכריז על ההחלטה להקים מיזם כשרות חדש ורענן למדינת ישראל", מסר הרב רפי פוירשטיין, יו"ר עמית של הארגון. "אנחנו לא באים להחליף את הרבנות הראשית ולא חפצים להחליפה. הרבנות צריכה להיות הרגולטור של מערכי כשרות שונים שיתחרו ביניהם״.
דוח מבקר המדינה קבע בשנה שעברה כי ישנם ליקויים קשים בתחום הכשרות. הליקויים נעו ממשגיחים שכלל לא הגיעו לפקח על המוסדות תחת אחריותם, ועד סיאוב ושחיתות קשים יותר. במסיבת העיתונאים הציג ארגון מחירון התשלום לבעלי המסעדות, המחירון השקוף הראשון בתחום. כך, למשל, ישלם בעל מסעדה חלבית קטנה 900 שקלים בשנה לכשרות רגילה. בצהר מתכוונים להשתמש בעזרים טכנולוגיים במטרה למקסם את אמינות עבודת ההשגחה, כגון אפליקציה שתאפשר פיקוח ובקרה על המשגיחים בשטח.
"המערך הכשרות ינותק הקשר בין משגיח למושגח", הבטיח מנכ"ל הארגון, הרב ד"ר משה בארי. "משכורת המגיחים תשולם על ידי חברת צהר, ובעלי המסעדות ישלמו לצהר עבור ההשגחה. גם הקריטריונים הנדרשים לכשרות יהיו ברורים ואחידים בין כל המסעדות באשר הן - מצב בו לא ניתן לדעת מראש מהם התנאים לכניסה לכשרות מרחיק בעלי עסקים רבים מלהפוך לכשרים".
גם באיגוד המסעדות בירכו על המהלך. "כניסת צהר לתחום הכשרות היא בשורה לחברה הישראלית ולכלכלה הישראלית", החמיא מנכ"ל האיגוד שי ברמן. "תחום הכשרות סבל עד כה ממונופול שפעל ככל העולה על רוחו, והרתיע מסעדות רבות מלהיות כשרות. אנחנו בטוחים שכניסת צהר תוזיל את מחירי הכשרות, תגביר את השקיפות בתחום, תשפר את השירות - ותביא בסופו של דבר לכך שיותר מסעדות שחפצות בכך יהיו כשרות".