ורדה פוקס שאומצה כשהייתה ילדה, טענה במשך השנים כי היא אחת מילדי חטופי תימן. אמש, בגיל 67 ובזכות התאמת דנ"א מלאה שהתקבלה במאגר הגנטי של חברת "MyHeritage", היא התאחדה לראשונה עם בני משפחתה הביולוגים. "לא עיכלתי כלום, אני עדיין מתרגשת מאוד", היא מספרת.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
על פי הבדיקה הגנטית, נמצאה התאמה בין ורדה לבין אחותה הביולוגית והוכח כי אכן השתיים חולקות אבא ואמא משותפים. במפגש המרגש פגשה ורדה לראשונה שתי אחיות, שלושה דודים (אחיה של האם שנפטרה לפני שנים), נכדים ונינים. "הם משפחה חמודה מאוד ואני שמחה על האיחוד הזה", מתארת ורדה. "כל החיים חיפשתי את ההורים שלי ולא מצאתי אותם ולא האמנתי שאמצא אותם. רציתי לראות והם נפטרו, אבל לפגוש רק את האחיות שלי זה הלם גדול בשבילי".
"כבר מגיל גיל 11 ידעתי שאני מאומצת", היא מוסיפה. "גדלתי בסביבה טובה עם הורים עם כסף שגידלו אותי טוב, אבל זה אסון גדול לקחת ילדים מהורים שלהם, זה דבר שפגע בי מאוד שאין לי הורים. היה קשה לי בלי אמא ואבא שאת יודעת שהם שלך, רציתי לדעת מי הם".
על פרשת חטופי תימן שמעה ורדה לראשונה בשנת 1967 בהיותה בת 17, אז הבינה שזהו גורלה והחלה לחפש את הוריה הביולוגים - ללא הצלחה. "היום לאחר המפגש אני מרגישה סגירת מעגל, הייתי רוצה לראות את ההורים שלי בחיים אבל קיבלתי עוד משפחה חדשה עכשיו. הם סיפרו לי איך זה קרה - אחרי שאמא שלי ילדה אותי היא הלכה להביא את אבא שלי וכשחזרה כבר לא הייתי שם. היא לא חתמה על שום דבר שהיא רוצה לאמץ. אי אפשר לקחת סתם ילד".
ורדה היתה מראשוני הנבדקים במאגר לפני כשנה וחצי, באירוע ההשקה של המאגר הגנטי בו הכריזה חברת MyHeritage כי תקים ותממן מאגר של בדיקות דנ"א במטרה להביא לאיחוד משפחות. עופרה, אחותה הביולוגית של ורדה, הגיעה לאחרונה לכנס שערכה ח"כ נורית קורן בראש העין בעניין פרשת חטופי תימן, וביצעה בארוע גם היא את בדיקת הדנ"א שהובילה לאיחוד. המפגש המרגש הסתיים בדמעות, חיבוקים ותמונה משותפת של בני המשפחה.
איך מצטרפים למאגר הגנטי?
המאגר הגנטי לאיחוד משפחות בפרשת ילדי תימן מזרח ובלקן הוקם בספטמבר 2016 על ידי חברת MyHeritage בשיתוף ח"כ נורית קורן, יו"ר השדולה בכנסת לחקר האמת בפרשת ילדי תימן, מזרח ובלקן החטופים.
במסגרת המאגר נבדקו כ-1200 איש בישראל והמאגר הגנטי הכללי של MyHeritage כבר מונה למעלה ממיליון אנשים. כל מי שסבור שהוא קשור לפרשת ילדי תימן מוזמן להיבדק בחינם ולהצטרף למאגר: www.myheritage.co.il/dna.
בנוסף לבדיקות גנטיות חברת ההייטק הישראלית עוסקת גם בפיתוח כלים דיגיטליים לניהול אילנות יוחסין ומציאת קרובי משפחה.