פרקליטות המדינה הודיעה היום (שלישי) לבית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה כי היא מקבלת ומאשרת את בקשתן של 17 משפחות לפתוח קברים ולביצוע בדיקות גנטיות. זוהי תהיה הפעם הראשונה שקברים ייפתחו במטרה למצוא תינוקות יוצאי תימן שנחטפו ממשפחותיהם בשנותיה הראשונות של המדינה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מהפרקליטות נמסר כי "ההחלטה התקבלה תוך תשומת לב לחשיבות הציבורית של חקר בדבר מותם וקבורתם של קטינים יוצאי תימן, המזרח והבלקן שהודעה על מותם נמסרה לבני משפחותיהם בשנים שלאחר קום המדינה".
עוד ציינו בפרקליטות כי האישורים ניתנו בכפוף לאישורה של הוועדה לכבוד המת מטעם מועצת הרבנות הראשית לישראל בכפוף למספר תנאים הלכתיים. לאחר שייפתחו הקברים יילקחו דגימות DNA מהגופות במטרה לבסס קשרי משפחה ביניהן ובין המשפחות.
בחודשים האחרונים פועלת הוועדה המיוחדת של הכנסת לפרשת הילדים החטופים על מנת לחוקק חוק המאפשר את פתיחת הקברים. הצעת החוק שהובילה יו"ר הועדה, נורית קורן, עברה בקריאה ראשונה ונידונה כעת בוועדה לקראת הבאתה לקריאה שניה ושלישית.
לאחר מאבק ציבורי ממושך, שניהלו העמותות השונות העוסקות בפרשה וסוקר בהרחבה בין השאר בתכניתה של רינה מצליח "פגוש את העיתונות" ובשורת ידיעות שפורסמו בחדשות 2 Online נחשפו בסוף 2016 הפרוטוקולים החסויים של הוועדה שחקרה את פרשת ילדי תימן. מאז נחשפו הפרוטוקלים צפים עשרות סיפורים חדשים של המשפחות ועל גורלם של המאומצים שלא נשמעו בעבר, ועלו שאלות לגבי הגורמים שהיו מעורבים בחטיפות ועדויות מתוך הניסויים שביצעו בהם. ה
מאבק העיקש קיבל תפנית ממשלתית חדה כאשר זה אחר זה מתגייסים חברי הכנסת ובראשם חברת הכנסת נורית קורן ודורשים להכרה ממסדית בפרשה. הפגנות מחאה נערכו בירושלים ובתל אביב במהלך שנת 2017 - ופוליטיקאים רבים הביעו תמיכה בקריאת המשפחות.