לאחר היוודע דבר מותו הלילה (בין חמישי לשישי) של שדר הספורט הוותיק מאיר איינשטיין ז"ל, ראשי המדינה ודמויות בולטות בעולם הספורט ספדו למגיש המוערך. "שמעתי בצער עמוק על פטירתו של מאיר איינשטיין ז"ל - עיתונאי ספורט ופרשן מוערך, מאבות הספורט הישראלי", צייץ ראש הממשלה נתניהו זמן קצר לאחר הודעת המשפחה על לכתו. "קולו יחסר לנו".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הנשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, חובב ידוע של כדורגל, שיגר הבוקר הודעת הספד מרגשת. "מאיר יקירי, יקיר אוהדי הכדורגל כולנו. מי שבאמת אוהב את המשחק, מי שחי אותו, יודע שיש בו כל כך הרבה מעבר. אתה הבנת זאת מצוין", כתב ריבלין. "מהיום, נספר גם עליך לצעירים שלא זכו לשמוע ולראות אותך. נספר על איש שידע שכדורגל הוא הרבה מעבר למשחק, ונתגעגע".
שרת התרבות והספורט מירי רגב מסרה גם כן הודעת תנחומים. "מאיר איינשטיין ריגש את כולנו במשך ארבעה עשורים ברגעים הגדולים של הספורט הישראלי ושידר את המשחקים הבלתי נשכחים שנצרבו בזיכרון שלנו. בצעד אמיץ הוא הודיע לפני מספר חודשים על מחלתו ועשה זאת במגרש בו היה הכי טוב: תכנית הספורט בטלויזיה. יהי זכרו ברוך".
גם ח"כ זוהיר בהלול, ששידר יחד עם איינשטיין בתכנית "שירים ושערים" ספד לחברו. "אני חש שברון לב בלכתו של ידידי ורעי ושותפי לדרך, מאיר אינשטיין", כתב בהלול. "מעלותיו של מאיר היו כה רבות עד שהפך לאגדה בחייו, ומעל הכל מבחינתי מאיר היה אדם מיוחד, ידיד אמת ובעיקר מקצוען מהזן הנדיר ביותר עד שהפך לפס הקול של מדינת ישראל. תחסר לי חבר".
חברו למפלגה, ח"כ ויו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג, המשיך את דבריו של בהלול. "נדם קולו היחיד והמיוחד של מאיר אינשטיין שדר ספורט גדול", צייץ הרצוג. "זוהיר, ריגשת אותנו בדבריך. יהי זכרו ברוך".
ממנהלת הליגות לכדורגל נמסר כי היא "מרכינה ראש עם לכתו של שדר הספורט מאיר איינשטיין ז"ל. איינשטיין היה פס הקול של הספורט בישראל במשך 4 העשורים האחרונים. במיוחד ראוי לציון המאבק שלו בחודשים האחרונים עם הפגיעה במערכת השרירים, שהיווה השראה לכולנו. מאיר לא ויתר והמשיך לשדר מביתו, עד לאחרונה".
בהודעת ההספד של מועדון כדורגל מכבי חיפה נכתב כי "קולו המיוחד ותבונותיו ליוו במשך ארבעה עשורים את שידורי הספורט הבינלאומיים ובישראל. מאות ממשחקי מכבי חיפה ליווה ושידר איינשטיין מאז החל לשדר כדורגל ברשת ב'. לא מעט מזכרונות אוהדי מכבי חיפה יהיו לעד חקוקים עם פס קולו של מאיר. אנו מרכינים ראש ומשתתפים בצער המשפחה".
איינשטיין נולד ב-21 באוקטובר 1951: הוא גדל בהרצליה ומגיל קטן נמשך לספורט והעריץ את השדרים של אותה תקופה, ובראשם נחמיה בן-אברהם. הוא שירת בצבא בחיל הים ובחיל החימוש: לאחר השחרור החל ללמוד תקשורת בלונדון, ומשם שידר מבזקים וידיעות על כדורגל אנגלי.
כאשר שב לארץ נקלט כשדרן ב"שירים ושערים" בקול ישראל - תכנית אותה הגיש בהמשך. אינשטיין עסק לא רק בעיתונות הספורט: הוא אף שימש ככתב בצפון בזמן מלחמת שלום הגליל ולאחר מכן ככתב כלכלי של קול ישראל.
בשנות ה-90' החל לשדר משדרי ספורט בערוץ 1 במקביל לעבודתו ברדיו: באותן שנים הוא שידר תחרויות רבות מאולימפיאדות, טורנירי גביע העולם הכדורסל, משחקי כדורסל ועוד.
איינשטיין שימש במשך שנים רבות כשדר במשחקי נבחרת ישראל בכדורגל, ומשחק אחד - הניצחון של ישראל בצרפת ב-1993 - הפך למזוהה ביותר עם איינשטיין, שקולו נשבר לאחר שראובן עטר כבש את שער הניצחון בתוספת הזמן: הוא צווח בגרון ניחר "שער" והתקשה לדבר, והפרשן שלצידו אבי רצון אמר בהתרגשות "מאיר תירגע" - ביטוי שנכנס לפנתיאון.
"מתמודד עם פגיעה במערכת השרירים"
"ברגע הראשון זה תסכול נוראי", אמר איינשטיין בריאיון לחדשות 2 בשנת 2013, לציון 20 שנה למשחק הבלתי נשכח ההוא. "אתה רוצה לצעוק 'גול' ואתה נשמע כמו תרנגולת שחוטה. הקול שלך פשוט לא יוצא, הרגשתי תסכול. רק בנתב"ג, כשנחתנו בארץ והתקבלתי כמו גיבור הניצחון - הבנתי שהיה שם משהו".
ב-2002 הוא שימש לזמן קצר כמנהל מחלקת הספורט בערוץ 1, אך בהמשך עבר לשדר בערוץ 10, ערוצי הספורט של צ'רלטון וגם בערוץ הספורט. ב-103FM הוא הנחה במשך שנים רבות את התכנית "ספורט" עם רון קופמן, משה פרימן, דני דבורין ואחרים.
בין היתר שידר במהלך השנים מספר רגעים היסטוריים: זכייתה של מכבי תל אביב (כדורסל) בגביע הסופרו-ליג ב-2001, זכייתו של אלכס אברבוך כאליפות אירופה בקפיצה במוט, שיאי העולם של יוסיין בולט באולימפיאדת בייג'ין ב-2008 ומשחקי גמר המונדיאל מ-2004 ועד 2016.
בדצמבר 2016 הגיב איינשטיין לשמועות על מצבו הרפואי ואמר בפתיחת תכנית הטלוויזיה "שבת ביציע" בערוץ הספורט: "לכל הדורשים בשלומי, אני רוצה לספר לכם שאני מתמודד עם פגיעה במערכת השרירים - לכן הדיבור איטי, לכן אני אני יושב בכיסא גלגלים. תודה על ההבנה".