"תג המחיר הגיע לאקדמיה": סטודנטים מוסלמים במכללת הדסה בירושלים נדהמו אתמול (שני) לראות כי החדר המיועד לתפילה הושחת על ידי אלמונים. ספרים הושחתו ונקרעו ונזק נגרם למקום. צוות המכללה החל לטפל בנזקים, והסטודנטים הערבים חוששים כי האווירה החינוכית תוחלף במתח בין הסטודנטים. "מקום בו אמורה להיות אווירה תחרותית נהפך להיות מקום ממנו יוצא סירחון הגזענות", כתבה סטודנטית מוסלמית הלומדת במוסד. ההנהלה עירבה את המשטרה בנושא.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"זה דבר שלא נתפס ולא יאומן, אף אחד לא ידע איך זה יסתיים, במיוחד כשהעניין באווירה טעונה תמיד כמו ירושלים", הוסיפה הסטודנטית והבהירה כי שישית מהסטודנטים - 400 מתוך כ-2,500 - הם ערבים.
הסטודנטית שפרסמה את הפוסט רמזה לכך שתלמידים יהודים עומדים מאחורי המעשה: "לומדים בינינו טרוריסטים עם תיק על הגב". מכללת הדסה גינתה את המעשה והבטיחה לפעול נגד המעשים, והסטודנטים בירכו על כך: "הדבר שקצת מרגיע הוא שעדיין יש במכללה הנהלה רצינית שדואגת לסטודנטים שלה".
הסטודנט חסן סוריח סיפר בשיחה עם חדשות 2 Online על השתלשלות האירוע. "אתמול בצהריים ניגשנו להתפלל, ואז כשנכנסנו הבנו שהיו שלטים שנקרעו וזרקו אותם על הרצפה", הוא אמר. "הבנו שמישהו פרץ למקום. זה לא נורמלי, אנחנו כל הזמן שומרים על המקום ומנקים אותו". חסן וחבריו שוחחו עם האחראי, שהבטיח לטפל בנושא: "היום הם שלחו מכתב והתנצלו".
"לא רוצים לשים מצלמות בחדר התפילה"
לדבריו, מספר פעמים בעבר ביקשו הסטודנטים לשפר את אחזקת המקום: "הוא לא מסודר ומזניחים אותו, יש וילון וכל אחד יכול להיכנס". כעת התווסף גם החשש לפגיעה במקום על רקע לאומני. "אנחנו לא רוצים לשים מצלמות כי זה לא לעניין, אנחנו סטודנטים ובאים ללמוד", אמר סוריח. "יש הרבה כעס, לא חשבנו שזה יקרה פה בתוך המכללה. הרגשנו שיש משהו גזעני - יש כאן דברים קדושים. אנחנו לא רוצים לערב פוליטיקה, אבל כל החבר'ה הערבים במכללה עושים רעש סביב זה". הוא הדגיש כי כעת התלמידים מבקשים לשים "דלת נורמלית" בכניסה למקום.
המכללה האקדמית הדסה מסרה בתגובה לאירוע ההשחתה: "המכללה האקדמית הדסה מצרה על אירוע הוונדליזם יוצא הדופן שקרה בבית התפילה המוסלמי. מכללת הדסה מוקיעה כל אלימות באשר היא ומטפלת באירוע ללא משוא פנים, על פי חוק. פנינו למשטרה בנושא ונעשה ככל שנידרש בכל עת גם במקרים הפוכים. המכללה האקדמית הדסה הינו מוסד אקדמי א-פוליטי המעודד השכלה גבוהה לכולם, דו קיום, דיאלוג ושיתוף פעולה כפי שהיה קיים בעבר ויהיה קיים בעתיד".