בשנים האחרונות המדינה מנסה להתמודד עם תופעת הזנות, אבל עכשיו לראשונה יש גם נתונים ששופכים אור על תמונת המצב בישראל. הסקר הלאומי שנערך עבור משרד הרווחה מצביע על היקף התופעה וחושף כי בין 11,420 - 12,730 אנשים עוסקים ועוסקות בזנות, מתוכם 95% נשים ו5% גברים. בקרב הנשים 11% הן קטינות.
לעדכונים נוספים ולהעברת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"אנחנו רואות נשים שיכול להיות שהגיעו לקצה הרצף, לזנות רחוב, אבל אף אחת לא התחילה משם", אומרת ענת מתכנית "סלעית" שמסייעת לנשים בזנות. "רובן התחילו ממקומות יוקרתיים. ואומרות לעצמן שהן יתחילו וייצאו מזה מהר אבל האמת היא שהן לא יוצאות מזה בכזאת קלות".
לפי הנתונים שנאספו על ידי משרד הרווחה בקרב כ-700 נשים שעוסוקת בזנות עולה כי 52% מהן הן ילידות ברית המועצות לשעבר ומזרח אירופה. 62% מהנשים הן אמהות לילדים ו-20% מהן הן בעלות תואר אקדמי. עוד עוה מהמחקר כי 9% מהנשים החלו לעסוק בזנות לפני גיל 18 ומספר הלקוחות הממוצע ביום עומד על 5 וחצי.
היקף ההכנסות של תעשיית הזנות והמין מוערך היום ב-1.2 מיליארד שקלים בשנה כשהנתח העיקרי מגיע מזנות בדירות דיסקרטיות (43%). 18% מההכנסות מגיעות משירותי ליווי כלומר כ-220 מיליון שקלים, 16% מההכנסות מגיעות משירותי עיסוי, ו-18% מחשפנות ומסגרות אחרות. רק 6% מגיעות מזנות רחוב, שם הסכומים הם הנמוכים ביותר.
המניע העיקרי של נשים להיכנס לתעשיית הזנות הוא כלכלי, מהמחקר עולה כי שני שלישים מהנשים הגיעו למצוקה כלכלית ולכן נכנסו לתחום - ולא הצליחו לצאת. 7% מהנשים שבזנות העידו כי הגיעו למצבן בשל התמכרות לסמים.