"לא לבית הספר החדש לילדי הזרים": מחאה חדשה קורמת עור וגידים בימים אלה בדרום תל אביב, במסגרתה תושבי השכונות באזור מוחים על כוונת העירייה להקים בית ספר חדש המיועד, כך לטענתם, לילדי העובדים הזרים בשטח גינת לוינסקי, בפינת הרחובות לוינסקי והר ציון, בלבה של שכונת נווה שאנן.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בדרום העיר כבר קיים בית ספר שמאכלסים ילדי הזרים, קמפוס "ביאליק-רוגוזין" שממוקם ברחוב מולדת בסמוך לשכונת פלורנטין - אלא שכעת, בכוונת העירייה להקים מבנה חינוכי נוסף שייתן מענה לביקוש של כאלף תלמידים חדשים - ושאמור להיבנות בתוך כשנה.
לטענת התושבים, בניית המוסד החינוכי החדש מיועדת לילדי הזרים - וכי בניית בית ספר חדש למעשה תקבע את המצב שבו דרום תל אביב הוא ביתם של הזרים, רובם מאפריקה - ויוביל בפועל להישארותם בשכונות שבאזור, בהן התושבים הוותיקים כבר חשים כי הם במיעוט.
"אנחנו במיעוט שהופך למיעוט נרדף, ובית הספר הזה זה המסמר האחרון בארון הקבורה של דרום תל אביב", מספרת שפי פז, ממובילות מאבק תושבי הדרום. "ביאליק-רוגוזין כבר מלא, וגם בית ספר 'הירדן' בשכונת התקווה שהפך לאט לאט לבית ספר שרובו ככולו מאוכלס בילדי הזרים".
"יתר בתי הספר בעיר נלחמים שלא יכניסו אליהם את ילדי הזרים", היא מספרת. "בצפון תל אביב בתי הספר גם מלאים ואפשר להכניס פה ילד, שם ילד. לכן, מבחינת העירייה, המקום היחיד שיש להכניס אותם זה פה, בלב השכונות שלנו".
לדבריה, "העירייה כמובן לא תגיד שבית הספר החדש שיוקם מיועד לילדי הזרים, אבל אנחנו יודעים שזה המצב. גם את ביאליק-רוגוזין העירייה לא מגדירה כבית ספר לילדי הזרים - אבל זה מה שקורה בשטח, אין שם כמעט בכלל תלמידים ישראלים".
התושבים יוצאים למחות: "לחולדאי מצפה מלחמה"
מחר (חמישי) צפויים מאות תושבי השכונות שבאזור להפגין בגן לוינסקי, המקום שבו אמור לקום בית הספר החדש. "ב-31 במרץ אנחנו יוצאים לקרב על חיינו", מצהירים מארגני ההפגנה מארגון המאבק עוטף תחנה מרכזית. "אנחנו דורשים מעיריית צפון תל אביב לשנע את כל מוסדות החינוך של הזרים למיניהם (מכל הלאומים, הדתות והצבעים) אל מצפון לחומת רוטשילד".
"אם חולדאי מכריז עלינו מלחמה, אנחנו מחזירים מלחמה", מצהירים התושבים שקוראים לראש העיר חולדאי להתפטר אם אין בידיו תשובות למצוקותיהם ולמצב הקשה שנוצר בשכונות כתוצאה מנוכחות הזרים.
"ילדי המסתננים מקבלים הכל, וזו תופעה שמתרחשת גם במעונות היום בשכונות שלנו לגילאי 0-3 אותם מקבלים ילדי הזרים בתשלום מסובסד מאוד ושהעירייה הכפילה את המימון עבורם", מתרעמת פז. "יש תחושה נוראית של עלבון וכעס. התנאי להתקבל למעונות זה ויזה של מסתנן, כשיש אימהות חד הוריות שלא יכולות לממן גנים לילדים שלהן. הכספים זורמים לכיוון אחד בלבד".
מעיריית תל אביב-יפו נמסר בתגובה: "מדובר בקרקע בייעוד למבנה חינוך, שעד לפני מספר שנים שכן בה בית הספר ביאליק. העירייה קשובה וערה לקושי של תושבי השכונה ולכן אינה ששה לבנות את בית ספר במקום המשמש כיום כגינה זמנית. על כן, בהנחיית ראש העירייה נערכת בדיקה מקיפה של חלופות אפשריות, שלאחריה יוחלט סופית בעניין. בתל אביב-יפו חיים כ-50 אלף זרים, תופעה שהתעצמה בשלהי שנת 2007 כאשר רבבות אפריקאים שחצו את הגבול נשלחו על ידי המדינה לתל אביב-יפו. רבבות הזרים הללו הינם 'שקופים' מבחינת המדינה והעירייה נדרשת כבר 8 שנים להתמודד כמעט לבד עם שלל בעיות המורכבות שנוצרו בשטח - הן ביחס לאוכלוסייה המקומית הוותיקה הסובלת מפגיעה באיכות החיים והן ביחס לאוכלוסיית הזרים עצמה על מגוון צרכיה. כל פניותינו לממשלה לקחת אחריות ולקבוע מדיניות ברורה בנושא לא הועילו, למעט ההכרעה כי ילדי הזרים יהיו זכאים לחינוך. לנוכח האמור, העירייה מחויבת לספק על פי חוק מוסדות חינוך לילדי הזרים, וכאשר מדובר בחינוך היסודי, הוא ניתן בסמוך לאזור המגורים".