ארגונים חברתיים מותחים ביקורת חריפה נגד כוונתם של שרת המשפטים איילת שקד ונשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין להעניק חנינה לנשיא המדינה לשעבר משה קצב. "שחרור מוקדם ייצור פגיעה חמורה באמון הציבור ונפגעות תקיפה מינית, במערכת המשפט ואכיפת החוק", נמסר מארגון נעמת.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בעקבות הפרסום ביום שישי בחדשות 10 לפיו שרת המשפטים ונשיא המדינה מתכוונים להעניק חנינה לנשיא המדינה, פנו היום (ראשון) בכתב מספר ארגונים חברתיים לריבלין ושקד בדרישה לחזור בהם מההחלטה.
מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית, אורית סוליציאנו, אמרה כי לדעתה שחרורו המוקדם של קצב יעביר מסר הרסני לנפגעות תקיפה מינית ואונס. "אנחנו מתנגדות בכל תוקף לשחרורו המוקדם של הנשיא לשעבר והאנס משה קצב. זו תהיה החלטה מקוממת ובלתי מתקבלת על הדעת".
גם בארגון נעמת החליטו לתקוף את הכוונה העתידית. "לא יעלה על הדעת כי מי שהורשע בעבירות מין חמורות, בנסיבות חמורות, ולא הכיר בחומרת מעשיו, ישוחרר בשחרור מוקדם", אמרה יו"ר נעמת, גליה וולוך. "העובדה שהנאשם ביצע עבירות עת שכיהן בתפקיד הרם הינה נסיבת חומרה שצריכה להיזק, לחובתו, שכן כגודל האמון שניתן בו, כך גודל האכזבה והביזוי שהמיט במעשיו על הסמל של מוסד הנשיאות".
"הנשיא ידון בסוגיה זו ויגבש את עמדתו, אם וכאשר יידרש לכך"
בנוסף לארגוני הנשים, גם התנועה לאיכות השלטון הביעה התנגדות לפרסומים. "ההחלטה לחון את מר קצב בנסיבות אלו, תוביל לתחושה קשה בקרב הציבור, לפיה האזרחים אינם שווים בפני החוק, וכי נבחרי הציבור מעניקים העדפה בלתי-שוויונית לנבחרי ציבור אחרים".
"אין בנסיבותיו האישיות של מר קצב כל הצדקה להקלה בעונשו ולהסרת העננה הפלילית מעל לראשו", נכתב בהודעה שפרסמה התנועה. "העובדה כי קצב לא הביע חרטה ולא לקח חלק בתכנית שיקום, מכריעה אף היא את הכף להימנעות מהענקת חנינה".
בעקבות הביקורת הקשה, יצאה מבית הנשיא הבהרה לפיה בניגוד לפרסומים הנשיא ריבלין לא הביע תמיכה במתן חנינה לקצב. "הנשיא ידון בסוגיה זו ויגבש את עמדתו, אם וכאשר יידרש לכך, זאת רק לאחר שיעמדו בפניו כלל השיקולים הנדרשים לקבלת החלטה, כפי שהוא נוהג בכל בקשת חנינה אחרת המובאת לפניו", נכתב בהודעה.