בני הנוער חשופים לפגיעה ברשת: מסקר שערך המשרד לביטחון פנים בנושא עולה כי כל ילד רביעי בישראל נפגע מאלימות ברשת. בנוסף, כ-40% מהנפגעים לא דיווחו לאף גורם, ורק 2% מהם דיווחו למשטרה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מהסקר עלה כי כל ילדה עשירית חווה הטרדה מינית ברשת, וכי מתוך כלל הנפגעים, כל ילד שלישי נפגע לפחות פעמיים בשנה. הסיבה העיקרית לכך שהנפגעים לא דיווחו על הפגיעה היא שהם התביישו לדבר על כך או שלא רצו שהוריהם יגלו על כך (כ-30% מהנפגעים).
4.7% מבני הנוער דיווחו כי נפגעו מהטרדה מינית, ו-7.2% נפגעו מהתחזות או גניבת זהות. בכל העבירות שהופיעו בסקר - מהטרדה ועד איום והשפלה - שיעור הבנות שנפגעו היה גבוה מזה של הבנים. כמו כן עלה מהסקר כי כ-387 אלף איש בכל הגילאים נפגעו מפשיעה מקוונת: כ-191 אלף גברים ו-196 אלף נשים. מתוכם כ-207 אלף נפגעו מהטרדה, איום או השפלה - יותר מכל שאר העבירות יחד.
לרגל האירוע להגברת המודעות לאלימות ברשת, פרסם הבוקר (שני) המשרד את הסקר, שבדק את הנושא בקרב ילדים ובני נוער בגילאים 12-18. מנכ"ל המשרד רותם פלג ציין כי התופעה של אלימות ובריונות ברשת מתרחבת והופכת למכת מדינה: "בכוונתנו להשתמש בכל הכלים כדי למגר את האלימות", הוסיף.
מפכ"ל המשטרה, רב ניצב יוחנן דנינו הכריז כי החליט להרחיב את יחידת הסייבר 433, אותה הקים לפני כשנתיים ופועלת למיגור תופעת האלימות ברשת. דנינו חשף כי בשבוע שעבר מנעה המשטרה שלושה מקרי התאבדות שעליהם שמעו דרך הרשתות החברתיות.