אבל כבד בדרום: ביישוב חורה שבנגב החלו מסעות הלוויה של שמונה הנשים שנהרגו אתמול בתאונת הדרכים הקטלנית בכביש 31. הבוקר (רביעי) שוחח נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין עם ראש המועצה, והביע את צערו על האסון הכבד שפקד את הפזורה הבדואית. "זוהי עת אחדות והתכנסות, זמן בו על הקהילה לאמץ אל ליבה את יתומיה ולסייע להם להמשיך הלאה״, הדגיש ריבלין.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הנשיא הביע בפני ראש המועצה מוחמד אלנבארי צער עמוק על אובדן החיים הכבד והכואב שספגה חורה לאחר תאונת הדרכים אמש בצומת להבים. ״אני מבקש באמצעותך, ראש המועצה היקר, להשתתף בצער כל המשפחות שנפגעו, זה אסון נוראי. הדעת לא תופסת טרגדיה אנושית שכזו, איך ברגע אחד אבדנו אימהות וסבתות רבות ואהובות כל כך", אמר הנשיא בצער.
בשיחה עם תושבים שהגיעו לסוכות האבלים, הם מספרים על התחושות הקשות ביום שלאחר האסון. "אמא שלי נהרגה בזרועותיה של אחותי שישבה לידה. אחותי ראתה הכל, איך הטרקטור פגע בגופה", סיפר בכאב אחמד, בנה של נעימה אבו שחיטה בשיחה עם חדשות 2 Online. "אחותי נפצעה גם כן והיא עדיין בהלם שאי אפשר לתאר".
במקביל, נמשכת חקירת המשטרה באשר לנסיבות התאונה הקטלנית כשלפי שעה הערכה היא כי הגורם האנושי ולא תנאי הכביש הוא שהביא לאסון. הבוקר האריך בית משפט השלום בבאר שבע את מעצרו של נהג המשאית שעליה הוטען הטרקטור שפגע באוטובוס המתפללים. מעצרו של הנהג, סאלם אבו ע'אנם, תושב רמלה, הוארך בשלושה ימים.
הנהג חשוד בגרימת מוות ברשלנות שהביאה לתאונה המזעזעת, פרקליטיו עורכי הדין שי גלעד ויאיר גרוס טענו כי מרשם נהג בהתאם לחוקי התנועה וכדין. השופט דורון אמיר הוחלט להאריך את מעצרו, ולאחר מכן הוא צפוי להשתחרר למעצר בית בתנאים מגבילים.
הבוקר הותרו לפרסום שמותיהן של קורבנות התאונה, שהותירו אחריהן שמונה משפחות אבלות שנאלצו להקים סוכות אבלים ביישוב. ההרוגות הן: פאטמה אבו אל-קיעאן, מאנוא אבו אל-קיעאן, קיפאיה עוצ'איבי, יוסרא א-נבארי, חדרה א-סאיד, נורה אל-אטרש, זאנה אבו טראש, נעימה אבו שחיטה.
בעקבות התאונה הקטלנית, שהותירה שמונה משפחות מיותמות מאם, הוכרז ביישוב חורה על יום אבל רשמי. בשיחה עם ראש המועצה הוא סיפר על ההיערכות לימים הקשים העומדים בפניהם: "אנחנו כבר מתכוננים יחד עם העובדים הסוציאליים במועצה המקומית כדי להתמודד עם האסון הכבד. בינתיים אני לא רוצה להאשים אף אחד באחריות על התאונה, אני מחכה וסומך על משטרת ישראל שיגיעו למסקנות בקרוב".
ראש המועצה התייחס גם לטענה לפיה התשתיות הגרועות בכביש 31, המכונה "כביש הדמים", הן שהובילו לתאונה הקטלנית שגבתה את חייהן של שמונה הנשים. "התשתית היא אכן רעועה, אבל אנחנו עדים לזה שיש שיפור בתקופה האחרונה ויש כוונות לעבוד בכביש", הדגיש אלנבארי.
חלק מקרובי המשפחות של קורבנות התאונה מציגים עמדה שונה - בעיקר זעם על הרשויות. "התשתית הגרועה וחוסר האכפתיות כלפי האוכלוסייה הבדואית בדרום, אלו הגורמים לתאונה הקשה", אמר עלי אבו-קועאן, קרוב משפחה של שתיים מההרוגות. "אנחנו ננסה להתמודד עם הצער והכאב לקראת שמונה ההלוויות, שמונה סוכות אבלים ביישוב חורה".
בהכנת הידיעה השתתפו שושי חתוקה, פוראת נסאר ותמיר סטיינמן.