הפצרותיו של הנשיא ריבלין וגם הקריאות של משטרת הקיטורים לכל אזרח לממש את זכותו הדמוקרטית ולהצביע בבחירות לכנסת לא תמיד נופלות על אוזניים קשובות. לא מעט ישראלים בוחרים להיות בחו"ל דווקא ביום הבחירות ולא להצביע. מדוע הם עושים זאת?
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אירי מגן יבנה מודה שהוא התלבט לפני שעלה על המטוס: "זה הפסד גדול מאוד, גם אם אין כל כך את מי לבחור. חשבתי פעמיים אם לטוס או לא. אני תושב חוזר וחיכיתי לראות אם אקבל את ההודעה לבוחר, ובסוף הזמנתי את הכרטיס כמה ימים לפני שההודעה לבוחר הגיעה".
לריסה, שטסה לרוסיה, אומרת שהיא מצטערת שהיא לא מצביעה: "הייתי רוצה, לי זה חשוב מאד להצביע, באמת חשבתי שאצליח, אבל לא יצא כי אני טסה לכנס שאני חייבת להיות בו. לא חשבתי לבטל כי חיכיתי לו חצי שנה".
"ירגיע אותי לא להיות כאן"
שושה מאילת, שטסה לנופש בבולגריה, לא מפגינה יותר מדי חרטה על פספוס החוויה הדמוקרטית: "כן חשבתי פעמיים אם לטוס, אבל הייתה הזדמנות של דיל טוב, וכל אחד זקוק לחופש. יסתדרו הפעם בלעדיי. אני ממש לא חושבת שזה ישלול ממני את הזכות לקטר, זו זכותי הטבעית".
"אני בטוח אקטר כי אני ישראלית ובצער אני לא מצביעה", אומרת טובה מבאר שבע, שהילדים לחצו עליה לטוס לראות משחק כדורגל בברצלונה דווקא השבוע. "זו פעם ראשונה שאני לא מצביעה. לא הייתה ברירה, הילדים החליטו".
יצחק מירושלים יעלה ביחד איתה על המטוס, אבל כאן הנסיבות הפוליטיות ולא המשפחה השפיעו על החלטתו. "כל חיי הצבעתי ליכוד ועכשיו המצפון לא נותן לי להצביע ליכוד כי אני מאוכזב", הוא אומר. "ירגיע אותי לא להיות כאן. נוצר מצב שרציתי לטוס כדי לראות כדורגל, ויצא בזמן טוב. אני מודה שכן הייתי בהתלבטות לגבי ההצבעה, ועכשיו החלטתי שאני טס ולא אצביע".
"לא הרגשתי שהשפעתי בפעם הקודמת"
אחוזי הצבעה נמוכים במיוחד נרשמים מאז 2001 במגזר הערבי, ומחמיד מאום אל-פחם לא יסייע לעלות אותם הפעם: "באמת חבל אבל לא נורא, בפעם הבאה. אם הייתי מצביע זה היה לרשימה המשותפת. אני מקווה שהם יהיו חזקים. אמרתי יאללה טסים, הפעם יסתדרו בלי הקול שלי".
הראל טסה לנפאל והודו. "זו הייתה ההזדמנות השנייה להצביע. פעם שעברה לא הרגשתי שעשיתי שינוי", היא אומרת ולא נראה שהיא מוטרדת מהבחירות: "לא חשבתי על הבחירות, הן לא היו שיקול".