לפעמים, אכילת סמבוסק עלולה להיות מסוכנת לבריאות: 9 בני משפחה אחת מהכפר ינוח שבגליל אושפזו אמש בבית החולים הגליל המערבי בנהריה, לאחר שאכלו סמבוסק ממולא בעלי זעתר שקטפו ביער סמוך לביתם. בבית החולים בודקים האם ההרעלה נגרמה בעקבות אכילת הזעתר - או בעקבות מרכיב מקולקל בבצק.
מצבן של שתיים מבנות המשפחה מוגדר קשה, והן מאושפזות במחלקה לטיפול נמרץ כללי. שניים מילדי המשפחה, בני שנתיים ו-14 אושפזו במחלקת ילדים ו-5 חמישה אושפזו במחלקות הפנימיות. מצבם של 7 מבני המשפחה השתפר והם צפויים להשתחרר בסוף השבוע.
בני המשפחה סיפרו לצוות הרפואי כי החלו לחוש ברע כחצי שעה לאחר האכילה. שלושה מהם הגיעו לבית החולים עם פרכוסים ואובדן הכרה, חלקם גם סבלו מהקאות, כאבי בטן, בחילות וסחרחורות.
נשלחו דגימות מהזעתר ומהבצק
אמיל אגא, מפקח אפידמיולוגי בבית החולים אמר כי "לפי כל הסימנים והתסמינים היה ברור שמדובר בהרעלה כימית. החשד התגבר כשגילינו שמדובר בעלי זעתר שנקטפו בטבע והיה חשש שהם נגועים בחומר הדברה כלשהו. לא פסלנו גם אפשרות שמקור ההרעלה הוא בבצק הסמבוסק, ולכן שלחנו דגימות גם מעלי הזעתר וגם מהבצק".
"עם הגעתם לחדר המיון, התחלנו מיידית בפעולות טיפוליות שכללו ניקוי תכולת הקיבה, עירוי נוזלים וניטור כללי. במקביל, הועבר דיווח, כמקובל, למשרד הבריאות וללשכת הבריאות המחוזית", הוסיף אגא.
מנהל בית החולים ד"ר מסעד ברהום, מזהיר בעקבות המקרה את הציבור מאכילת צמחים שנקטפו בשטחי בר, גם אם הם מוכרים, כמו עלי הזעתר. "אנו עדים למקרים רבים בהם אנשים שקוטפים פטריות בר וצמחי תבלין הגדלים בטבע, מסיימים את הארוחה המשפחתית בבית החולים".
"לכן אנו ממליצים להימנע מאכילת צמחי בר, משום שלא ניתן לדעת האם הם נגועים בחומרי הדברה רעילים ומסוכנים", הוסיף ד"ר ברהום.