אור בקצה מנהרת מאבק הרופאים המתמחים? לאחר יותר משעתיים, הסתיימה הערב פגישת המתמחים עם ראש הממשלה נתניהו ויו"ר ההסתדרות הרפואית, ליאוניד אידלמן. הפגישה הוגדרה "טובה".
בסיום הפגישה, שתוכננה להיערך שעה אך התארכה, הסכימו המתמחים להשהות את מכתבי ההתפטרות בעוד כמה ימים, זאת כדי לבחון פתרונות שונים שעלו.
ממשרד ראש הממשלה נמסר בתום הפגישה כי המתמחים "הסבירו לראש הממשלה את הבעייתיות בהסכם שנחתם ובתנאי העבודה". נתניהו מצידו השיב להם כי הוא "מבין את מצוקתם" והדגיש את החשיבות שהוא מייחס ל"מלאכת הקודש של העוסקים ברפואה בישראל", לדבריו.
נתניהו הוסיף באזני המתמחים כי הוא "התרשם עמוקות מרצונם להבטיח תנאי עבודה הולמים ואופק לרופא במערכת הרפואה הציבורית".
בצהריים נטשו המתמחים את המו"מ עם האוצר
בשעות הצהריים החל משא ומתן אינטנסיבי בין נציגי המתמחים לאנשי האוצר וההסתדרות הרפואית, כאשר לפתע, במהלך הפגישה, נטשו המתמחים את המקום. לטענת אנשי האוצר וההסתדרות הרפואית, נטשו המתמחים את הפגישה מאחר שנקבעה להם ישיבה עם ראש הממשלה נתניהו, אך לדיון לא זומנו נציגי האוצר וההסתדרות הרפואית - למורת רוחם באותה עת.
גורמים המקורבים למשא ומתן אמרו כי באוצר ובהסתדרות הרפואית הגיבו בזעם, מאחר שלא יודעו על התערבות ראש הממשלה, ולאחר שעשו מאמצים רבים בימים האחרונים להתגבר על המשבר. בלשכת ראש הממשלה סירבו בתחילה לאשר באופן רשמי את הדברים, אך בהמשך, כאמור, הודיעו על הפגישה ואף על זימונו של יו"ר ההסתדרות הרפואית.
מתחילת המשבר טענו המתמחים כי ראש הממשלה הוא היחיד שיכול להביא לסיומו, מאחר שדרישותיהם השונות מגיעות לסך כולל של 600-700 מיליוני שקלים. לדבריהם, ראש הממשלה הוא היחיד שיכול לאשר את התוספת התקציבית ולא גורמי האוצר או ההסתדרות הרפואית.
מכתבי ההתפטרות עדיין בתוקף
יו"ר האופוזיציה ציפי לבני התייחסה היום למשבר המתמשך עם המתמחים כשהאשימה את הממשלה ב"כישלון מנהיגות" בהתמודדות עם המשבר. "רופאים בישראל לא צריכים להזדקק לתמיכת ההורים וראש הממשלה מתעקש לא לדבר איתם", אמרה לבני.
בינתיים, מכתבי ההתפטרות של המתמחים עדיין בתוקף, והם צפויים להיכנס לתוקפם בעוד פחות מ-48 שעות, כפי שסוכם אמש בבית הדין לעבודה.
נשיאת בית הדין השופטת נילי ארד החליטה לאפשר את המשך המשא ומתן בין המתמחים לאוצר ולהסתדרות הרופאים, זאת בניסיון למנוע את ההתפטרות ההמונית. קודם לכן הציעה המדינה לדחות את ההתפטרות ב-10 ימים, אולם בתום התלבטות קשה, סירבו המתמחים להצעה זו והסכימו לדחייה בת יומיים בלבד.
המדינה ביקשה מבית המשפט להורות למתמחים לממש את מכתבי ההתפטרות באופן מדורג ולא בתוך ימים בודדים, זאת כדי למתן את הפגיעה במערכת. המתמחים עצמם מתנגדים לבקשה, וטוענים שמדובר בפגיעה בחופש העיסוק.