כמה פעמים עברתם בפארק העירוני, בצומת מרכזי או בחוף הים וראיתם עגלה רתומה לסוסים? התרשמתם מיופייה של החיה האצילית, אולי גם העלתם את הילדים לסיבוב, אבל מסתבר שפעמים רבות הרכיבה על סוסים היא לא עניין יפה בכלל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אנשי ארגון פטרואה, ארגון לשמירה על בעלי החיים, עקבו במשך שנה אחרי סוסי-שעשוע כאלה במספר מקומות ברחבי הארץ. בכל המקומות שתועדו, הילדים רוכבים על הסוסים ללא קסדות ואמצעי הגנה, וללא ליווי.
כל סיבוב כזה אורך כחמש דקות ועולה 20 שקלים. ביום שבת ממוצע, כ-180 ילדים רוכבים על הסוסים או יושבים בעגלה הנגררת - העגלון מכניס לכיסו כ-3,600 שקלים בממוצע.
כשפקחי העירייה מגיעים למקום, פותח העגלון במנוסה שבמהלכה הוא מריץ את הסוסים במשך שעה, ואף יותר. בינתיים, חיי המבקרים בפארק - בסכנה.
9 שעות בלי מזון ומים
"מחיר של סוס הוא בסביבות 100 שקלים כשלמעשה בעל האטרקציה מחזיר את ההשקעה תוך ארבע רכיבות", מסביר יורם ארז, ראש ארגון פטרואה. "סוס כזה לא מחזיק הרבה זמן מעמד. לא משקיעים בו. הוא אך ורק בשביל הפקת רווחים. הסבל שהוא עובר מהרגע שקנו אותו ועד שהוא מת הוא בל יתואר".
הסוסים מסיימים את "יום העבודה" אחרי תשע שעות. על פי התיעוד, בכל תשע השעות הם לא מקבלים מזון ומים. מותשים, הם מובלים בסוף היום לאורוות מוזנחות, כשהם חבולים ופצועים, ואין מי שידאג להם או ירפא אותם. מחר הם יחזרו שוב - לבדר ילדים בפארק.