תינוקת בת חמישה חודשים נמצאה הבוקר ללא רוח חיים במיטתה בגן ילדים בחולון. התינוקת נמצאה על ידי הגננת שהבחינה כי היא אינה נושמת, והזעיקה למקום את מד"א. צוות של מד"א מרחב איילון ביצע בתינוקת פעולות החייאה נמרצות, אבל בסופו של דבר נאלצו לקבוע את מותה.
"הגננת סיפרה כי הניחה את הילדה לישון במיטתה ושניגשה מאוחר יותר אל מיטת התינוקת היא הבחינה כי היא מחוסרת הכרה והזעיקה מיד את מגן דוד אדום", סיפרה הפרמדיקית ליטל ברנהרט.
בתקופת החורף ישנה עליה במספר מקרי מוות בעריסה. תסמונת מוות בעריסה היא הסיבה השכיחה ביותר לתמותת תינוקות מגיל חודש ועד גיל שנה וגורמת ל- 35% עד 55% אחוז מהתמותה בגיל זה. מספר מקרי המוות בעריסה ירד באופן חד מאז הוכנסה ההנחיה להשכבה על הגב כהוראה חד משמעית.
בשנת 2007 בחודשים ספטמבר, נובמבר ודצמבר נרשמה במד"א עליה תלולה במקרי מוות של תינוקות בגילאי חודשיים עד שנתיים. צוותי מגן דוד אדום קבעו את מותם של כ-15 תינוקות - כמעט פי ארבעה מהחודשים המקבילים בשנת 2006. בישראל השכיחות לתמותת תינוקות היא על כל 10,000 תינוקות כ-4 מקרי מוות בעריסה.
איך ניתן למנוע מוות בעריסה: יש להימנע מחימום מוגזם של חדר התינוק (עד 23 מעלות) ומהלבשתו בביגוד מוגזם. יש להימנע מהשכבת התינוק על הבטן, ולהשכיבו על הגב ולא על הצד ורק על משטח קשיח. שכיבה על הבטן היא הגורם החיצוני המשמעותי ביותר לגבי מוות בעריסה. יש להימנע מעישון בקרבת התינוק. אם התינוק אינו נושם יש לבצע בו החייאה ובמקביל להזעיק את מד"א בטלפון החירום - 101.
בעקבות המקרה ממליץ מנכ"ל מד"א, אלי בין, לכלל הציבור לעבור באופן שוטף קורסים בנושאי החייאה במד"א, כדי לזהות מצבי חירום ולשלוט במיומנויות הפשוטות של החייאה, ובכך לשפר את אחוזי ההצלחה בהצלת ילדם אם חלילה נקלעים למצב מסכן חיים.