הקרן הקיימת לישראל הקימה בשנה שעברה את "היער החברתי הראשון בעולם", אולם רק לאחרונה קיבל מנהג הנטיעות הווירטואלי הכשר הלכתי. הרב הראשי לישראל יונה מצגר קבע בפסק הלכה כי ניתן ואפילו צריך לשאת את תפילת ה"נוטע" - גם בעת הנטיעות הווירטואליות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
היער החברתי של הקרן הקיימת לישראל, מאפשר לגולשים מרחבי העולם לבצע "נטיעות אינטרנטיות" מכל מקום בו הם נמצאים. לאחר הנטיעות, אנשי הקרן הקיימת נוטעים בשטחי היערות את העצים בשמם של הגולשים.
פסיקתו של הרב הראשי לישראל, הגיעה לאחר שהתעוררה שאלה הלכתית, בנוגע לאפשרות ולצורך לשאת את תפילת "הנוטע" המסורתית גם בעת הנטיעה הווירטואלית. בפתח הפסיקה הבהיר הרב כי עדיפה הנטיעה העצמית ביערות הארץ. אולם בהמשך ציין כי "מי שאין באפשרותו לעשות כן, ייטיב לעשות אם לכל הפחות ישתתף בכך דרך האינטרנט, ואף בכך יש לו חלק בתוצאה של בניין הארץ. לכן, גם מי שנוטע עץ באמצעות האינטרנט רשאי וצריך לומר את תפילת הנוטע ובכך להראות את אמונתו האיתנה בצור ישראל וגואלו, וביישוב ארץ ישראל", פסק הרב.
המשמעות ההלכתית של תפילת "הנוטע" גבוהה למדי ומוכרת במסורת הישראלית. את התפילה חיבר בעבר הראשון לציון, הרב בן ציון מאיר חי עוזיאל ז"ל, שהתקבלה ונאמרה בעת נטיעת העצים ביערותיה של הקרן הקיימת לישראל. את התפילה נהוג לשאת כדרך קבע בעת נטיעת העצים, ובפרט בראש השנה לאילנות - ט"ו בשבט.