הגינה הזו היא מפעל החיים של יהונתן כרמלי ואשתו, תושבי פרדס חנה, אנשים פשוטים שחיים על אדמתם. בדרך כלל התחביב הזה עולה להם כ-1,000 שקלים בחודש, אבל החשבון האחרון הגיע לשיא חסר תקדים של 9,374 שקלים, לא פחות.
בתחילת החודש עלתה במעט הצריכה המותרת בישראל, מ-16 קוב מים ל-18 קוב למשפחה בת ארבע נפשות. על כל חריגה תשלמו 20 שקלים לקוב. אבל עכשיו נראה שזו גזירה שקשה מאוד לעמוד בה, גם לאלה שלא מתחזקים גינות.
עיון שגרתי בנתונים המופיעים באתר רשות המים מגלה כי הצריכה הממוצעת בישראל היא 4,950 ליטרים לאדם בחודש, בעוד שהיטל הבצורת נגבה החל מצריכה של 4,500 ליטרים בחודש - 450 ליטרים פחות מהצריכה הממוצעת. חשבון פשוט מגלה כי מחיר ההשקייה של עציץ יפה מתקרב למחירו של משקה אלכוהולי: 32 שקלים וחצי למטר מעוקב.
שוקי הדר, תושב רעננה, לא חיכה למס הבצורת כדי לחסוך במים. את העציצים שלו למשל, הוא משקה במי המזגן. משפחתו אכן הצליחה לחסוך במים, אך עדיין לא מספיק כדי להימנע מתשלום מס הבצורת. עלות המים שצרכה משפחת הדר עמדה על 215 שקלים, לזה נוספו 238 שקלים קנס על צריכה עודפת.
מרשות המים נמסר בתגובה לידיעה כי "ההיטל מוכיח את עצמו", וכי כמות הצריכה הממוצעת שהיא מפרסמת היא הצריכה שכולנו צריכים לרדת ממנה. בינואר תנחת עלינו המכה הקשה באמת - הרשות תעלה את תעריף המים בקרוב ל-50%, שכן לטענתה התעריפים הנוכחיים אינם משקפים את עלות הייצור.