התרשלות חמורה של רופאי בית חולים גדול במרכז הארץ, הותירה צעירה בת 26 שאובחנה בטעות במהלך שירותה הצבאי כסובלת מסרטן - נכה. לאחר מאבק עיקש, היא הוכרה לאחרונה כנכת צה"ל. כך פורסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות".
הצעירה שהתגייסה בשנת 2004, התלוננה במהלך שירותה בקורס קצינים על כאבי גב עזים. הרופאים הצבאיים החליטו להפנותה לקבלת חוות דעת רפואית באחד מבתי החולים הגדולים במרכז הארץ, ושם עברה סדרת בדיקות מקיפות שכללו מיפוי עצמות, סי.טי ו-בדיקת MRI.
הרופאים הסיקו מתוצאות הבדיקות כי הצוערת סובלת מגידול סרטני על עמוד השדרה שלה, והחליטו לשלוח אותה לניתוח מורכב שבמהלכו נכרתה כמעט מחצית מחוליית המותן, ושלוש מחוליות גבה התחתון קובעו בברגים, פלטינות ושתלי עצם.
חוות דעת מקצועית קבעה: האבחנה הייתה שגויה
מאז שחרורה מצה"ל, סובלת החיילת מכאבים עזים, ומוגבלות בתנועה. במהלך השנים, סירב הצבא להכיר בה כנכת צה"ל, וזאת על אף מצבה הקשה. בתגובה, היא החליטה לפנות לעו"ד אלי סבן, שהגיש בשמה ערעור על ההחלטה.
במסגרת הליך הערעור פנתה הצעירה לרופא מומחה, שיחווה את דעתו המקצועית. לאחר שעבר על תיקה הרפואי, כתב הרופא כי הצעירה לא סבלה מגידול סרטי, אלא משבר מאמץ פשוט. ובכך נקבע כי הניתוח הסבוך והמסוכן שעברה, היה מיותר לגמרי.
עורך הדין והצעירה ההמומים מהגילוי החדש, החליטו להגיש תביעת רשלנות רפואית על סך 2.5 מיליון שקלים נגד בית החולים שבו בוצע הניתוח, ונגד שני רופאים בכירים שהיו אחראים לניתוח.
"ההתעקשות על אבחנה שגויה גרמה לסבל מיותר"
בחוות דעת רפואית בינלאומית שהוצגה לבית משפט השלום בתל אביב, נכתב כי "כל הטיפול המיותר היה יכול להסתיים ללא נזק מיותר. ההתעקשות על אבחנה שגויה של סרטן, גרמה לסבל נפשי מיותר ולטעויות הגורמים המטפלים בצעירה".
חשוב לציין כי חוות הדעת המקצועית הסירה כל אחריות מצה"ל לעניין, שכן האבחנה שהצעירה סובלת מסרטן, הייתה של אורטופד אונקולוגי אזרחי, ולא של רופא צבאי. על אף קביעה זו, החליטו בצה"ל להכיר בצעירה כנכה.