הצעה חדשה לדיאטה: תוצאותיו של מחקר שנערך במשך של שנתיים באוניברסיטת בן-גוריון בב"ש לא משאירות מקום לספק - אנשים ששותים יותר חלב מצליחים לרזות יותר מאלה שמוותרים עליו.
המחקר, שכלל 300 גברים ונשים בגילאי 40-65 שסבלו מעודף משקל, העלה כי גברים ונשים שצרכו חלב על סוגיו השונים, אם במשקה או אם במאכלים, הצליחו לרזות לאחר שנתיים כשלושה ק"ג יותר. ההסבר: החלב מכיל בתוכו שיעורי סידן וויטמין D גבוהים, מה שמזרז את שריפת השופן בגוף.
"זה ידוע שאנשים בעלי עודף משקל סובלים מרמת ויטמין D נמוכה, ועכשיו המחקר הראה כי אם יצרכו חלב יוכלו לרזות בקלות", כך אמרה דנית שחר, מהמרכז לתזונה באוניברסיטת בן-גוריון. תוצאותיו של המחקר פורסמו החודש במגזין אמריקני נחשב לתזונה ולבריאות, ובאוניברסיטאות היוקרתיות הרווארד בארה"ב ולייפציג שבגרמניה, להן שיתוף פעולה עם האוניברסיטה שבנגב.