המשבר בהדסה נכנס ליומו ה-18 - בלי פתרון באופק: מתכונת החירום בבתי החולים הדסה עין כרם והדסה הר הצופים תימשך גם היום (ג'). אלפי העובדים שטרם קיבלו את מלוא שכרם ימשיכו בצעדי המחאה. בהסתדרות מאשימים את הנהלת הדסה: "כל ההצהרות של הנהלת הדסה בדבר תשלום שכר מלא לעובדים אינן נכונות ונועדו לייצר מצג שווא", נמסר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כמו כן, ההסתדרות הודיעה כי הצוות הרפואי בבתי החולים לא יעבוד בשירותים אמבולטוריים, כולל מרפאות, מכונים ואשפוזי יום. כמו כן, חדרי הניתוח ימשיכו לעבוד במתכונת חירום וינותחו מקרים דחופים בלבד. במחלקות טיפול נמרץ, פגים, חדרי לידה, דיאליזה ויחידות הפריון יעבוד צוות במתכונת מצומצמת.
בהסתדרות הבהירו כי "העיצומים יוחרפו עד אשר יוסדר העניין וההנהלה תעמוד בחובותיה". עובדי הדסה המאוגדים מסרבים להסתפק במקדמות שכר חלקיות: "למען הסר כל ספק, נבהיר כי תשלום מראש של חלק משכר פברואר אינו מבטל את החובות של הדסה לעובדים על עמלם בחודש ינואר", הודיעה הבוקר ההסתדרות.
אבי ניסנקורן, יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אמר כי: "אנו מעוניינים לקדם את המו"מ להבראת הדסה מתוך הבנה כי הדבר ידרוש גמישות וויתורים כואבים. מצד שני, חשוב להבהיר כי אנו לא נשלים עם מציאות שבה העובדים לא מקבלים את השכר על עבודתם או שמתבצעים קיצוצים שלא בהסכמה". ניסנקורן קרא למשרד האוצר והנהלת הדסה לשלם את מלוא שכר העובדים "לפני שהמשבר יעמיק".
הדסה קיבלה סיוע חירום מהממשלה
בתחילת השבוע מימשו האחים, האחיות ועובדי המשק וההנהלה את איומם, ונטשו את המחלקות במחאה על אי-תשלום שכרם. העובדים הפסיקו את עבודתם למשך שלוש שעות, וטענו כי "עד שלא ישולם הכסף במלואו לא נחזור לעבוד". יו"ר איגוד האחים והאחיות, אילנה כהן, הבהירה: "מנצלים את המסירות שלנו, אנחנו לא הכספומט של המדינה".
עוד באותו היום שלח מנכ"ל הדסה, ד"ר אביגדור קפלן, מכתב לעובדים, בו הצהיר כי "היום קיבלנו כספי סיוע חירום מהממשלה ומארגון נשות הדסה להפעלת המרכז בתקופת הקפאת ההליכים. אנו משלמים את המקדמות במסגרת המגבלות של הקפאת ההליכים". במכתבו ציין קפלן כי מדי חודש תשולם מקדמה, כאשר עבור העובדים שמרוויחים פחות מ-10,000 שקלים ברוטו לא יופחת שקל מהמקדמה.
לטבלת הקיצוץ המלאה במקדמות לעובדים
ההנהלה תפחית בהדרגה אחוזים מהמקדמות, בהתאם לגובה המשכורת של העובד. כך למשל עובד שמרוויח בין 10,000 ל-15,00 שקלים יקבל את המקדמה בקיצוץ 5%, ועובד שמרוויח מעל ל-80 אלף שקלים יקבל מקדמה ממנה הופחתו כ-20-22%.
מור יוסף: "הגירעון היה מינימלי"
בסוף השבוע האחרון התייחס מנכ"ל בית החולים לשעבר, פרופ' שלמה מור-יוסף, למשבר בו נמצא המוסד. בריאיון לתכנית "פגוש את העיתונות", אמר מור-יוסף כי יש לו חלק במשבר הנוכחי בהדסה. "אני מוכן לבחון מחדש את הסכם הפרישה שלי מבית החולים", ציין.
המנכ"ל לשעבר דיבר גם על המאזן הכלכלי של המוסד הרפואי הירושלמי, בעת שעזב אותו. "ב-2010 היה גירעון מצטבר של 610 מיליון שקלים והנכסים הפיזיים שניתנו למימוש היו בסך 200 מיליון שקלים".
"זה בדיוק כמו שיש לך אוברדרפאט בבנק, אבל יש לך גם חיסכון ודירה שאתה משכיר. מצד אחד יש משיכת יתר, אבל יש גם נכסים. הגירעון היה מינימלי, בוודאי שיש לי חלק. בתקופה שאני מנכ"ל הייתי אחראי על ההישגים ועל הבעיות", ציין מור יוסף.