בבית החולים "קפלן" ברחובות מוסיף להיות קשה מאוד מצבה של בת ה-26 שהתמוטטה לאחר בדיקת מי שפיר ועברה הפלה, ועדיין נשקפת סכנה ממשית לחייה.
ד"ר עדי נמרוד, מנהל מחלקת טיפול נמרץ בבית החולים, הסביר כי "זה משול לכדור שלג שצובר תאוצה ומסה. היא נמצאת בכשל רב מערכתי, אך המצב היה קשה יותר כשראינו אותה לאחר ההפלה. יש שעון חול של זמן בו אפשר לקבל החלטות כלשהן, כאשר המטרה כרגע היא ייצוב מערכות ושליטה על מקור הזיהום, הרחם".
רחמה של הצעירה נכרת לאחר הסיבוך שאירע בבדיקה. בתחילת רוקן הרחם, כנהוג בשיבוש הנדיר יחסית בבדיקת מי השפיר, אך לאחר שהדבר לא עזר, נאלצו הרופאים לכרות את הרחם - אך השאירו את השחלות, כדי שאם תחיה תוכל הצעירה בעתיד להביא ילדים באמצעות אם פונדקאית. זה היה ההיריון הראשון שלה.
אותו רופא ושתי בדיקות מי שפיר שהסתבכו
בשבוע שעבר התייחס לראשונה הרופא שביצע את בדיקת מי השפיר שהסתבכה לטרגדיה - השנייה במספר מאותו הסוג שפוקדת אותו במהלך הקריירה שלו. מדובר ברופא ותיק ומוערך שלבקשתו התראיין מבלי לחשוף את שמו.
"יש עניין סטטיסטי שלאחת מ-1,000 יולדות זה יכול לקרות. אצלי זה קורה פחות", הצהיר הרופא. "בין המקרה ההוא לנוכחי לא התמודדתי אף פעם עם זיהום - ואני אומר את זה כמי שאחראי ליותר מ-1,000 בדיקות בכל שנה. באופן מעשי, כאשר יש סיבוך אחרי בדיקת מי שפיר קושרים את זה למי שפיר. באופן תיאורטי יכול להיות שהזיהום הזה היה קורה גם בלי הבדיקה בגרמניה מתו עשרות נשים מחיידק דומה בלי שעברו בדיקת מי שפיר".
על התקרית הדומה שאירעה לפני 15 שנים, אמר הרופא: "היה זיהום קשה והאישה נפטרה ב'הדסה'. אבל אז הסקנו מסקנות. עשינו שינויים ומאז לא היה כלום. אני מכיר הרבה מקרים שקרו, אבל לרופאים אחרים, לא לי. זה לא מגיע לתקשורת כי זה לא כל כך דרמטי. יש הפלות מזוהמות בשכיחות ידועה, אחרי מי שפיר".