לא מצליחים לעבור את תקופת הבחינות? יש לכם פסיכומטרי על הראש? להסתדרות הרפואית בישראל יש חדשות טובות בשבילכם. מהיום, כל רופא משפחה יוכל לרשום ריטלין ותרופות לשיפור הזיכרון גם ללא צורך ממשי ורק כדי לשפר את ביצועיכם.
הלשכה לאתיקה של ההסתדרות הרפואית החליטה להתיר לרופא משפחה לתת מרשם לתרופות האלו גם בלי צורך רפואי ממשי, אם יש בהן תועלת למטופל. נראה שהנהנים הגדולים מההחלטה הם הסטודנטים, שרבים מהם אינם סובלים מהפרעת קשב וריכוז, אך מבקשים להשתמש בתרופה כדי להגביר את ביצועיהם.
מי שלא סובל מהפרעת קשב יממן את התרופה מכיסו
"לכל אדם יש את הזכות למצות את עצמו באופן המירבי, בתנאי שזה לא פוגע באחרים", אמר פרופ' אבינועם רכס בראיון לחדשות 2 באינטרנט. "מי שלא סובל מהפרעות, אך ריטלין עוזר לו להתרכז טוב יותר - מותר לתת לו את התרופה", הוא מוסיף. אלא שלפי ההחלטה, מי שייבחר להשתמש בתרופה ללא צורך רפואי ממשי, יצטרך לממן אותה מכיסו.
לצד המברכים על המהלך, המתנגדים לו טוענים שהלחץ החברתי להישגיות עלול להוביל לשימוש יתר בתרופות וייצור פער בין עשירים, שיוכלו לשפר את יכולתם בתחומים השונים, לבין עניים שלא יוכלו לעשות זאת. קושי נוסף הוא שבקרב מי שאינם זקוקים לריטלין, תופעות הלוואי קשות יותר. התופעות כוללות בעיקר כאבי בטן וראש.