707 הרופאים המתמחים ונציגי האוצר עדיין מכונסים באולם בית הדין הארצי לעבודה בדיון בבקשת המדינה להוציא נגדם צווי מניעה. המדינה הציעה למתמחים לדחות את ההתפטרות ההמונית ב-10 ימים, אך אלו סירבו והציעו דחייה של 48 שעות בלבד. בשלב זה הדיון בבית הדין עדיין נמשך.
במקביל, אנו חושפים את "תכנית הנקמה" של המדינה ברופאים. הממונה על השכר במשרד האוצר ונציב שירות המדינה חיברו בשבוע שעבר מסמך ובו צעדי הענישה נגד הרופאים המתמחים שהודיעו על התפטרותם. על נייר מסמכים רשמי של משרד האוצר מפורטים צעדי הפעולה נגד המתמחים תחת הכותרת: "המשך היערכות המדינה להתפטרות המתמחים בבתי החולים הממשלתיים".
טור מיוחד: הניתוח נכשל, וגם החולה מת / אסף יחזקאלי
על פי המסמך, מכניסת ההתפטרות לתוקף יוחזר מיד כרטיס העובד ואישור הכניסה לבית החולים. בנוסף, יוחזר הציוד השייך למעביד כמו מחשבים וטלפונים ניידים. במסמך מדגישים כי למתפטרים אי זכאות להשלמת פיצויי פיטורים בשיעור של 2.33% מפיצויי הפיטורים בעד כל חודש עבודה.
על המתמחים לפנות את דירות המגורים בביה"ח
במכתב מדגישים ומזהירים כי לרופאים לא תהיה זכות חזרה להתמחות, וכי ניתנה הנחייה לפעול לאיוש המשרות שיתפנו בעקבות ההתפטרות. עוד נכתב כי מתמחה שגר בדיור בית חולים יידרש לפנות את דירתו כבר מחר עם כניסת ההתפטרות לתוקף וכי לא תהיה זכאות מיידית לדמי אבטלה.
כותבי המסמך ביקשו ממנכ"ל משרד הבריאות רוני גמזו אליו נשלח המכתב, להוציא הבהרה בנוגע לנקודות אלו, כדי שהמתמחים ידעו מבעוד מועד מהן ההשלכות של ההתפטרות.
בית הדין הארצי לעבודה דן הערב בבקשת המדינה להורות למתמחים לממש את מכתבי ההתפטרות באופן מדורג ולא בתוך ימים בודדים. הסיבה לבקשה היא ניסיון למתן את הפגיעה במערכת עם עזיבתם של כ-700 רופאים.
בתחילת הדיון הועלו מספר הצעות פשרה שנועדו לעכב את ההתפטרות ולאפשר המשך משא ומתן עם המתמחים, לפחות עד אחרי החגים, אך טרם התקבלה הסכמה לכך מצד המתמחים והדיון נמשך.