אם תצאו היום החוצה בשעות הערב, ודאי תוכלו להבחין בשמש בשמיים גם קרוב מאוד לשעה 20:00 בערב: הסיבה היא שהיום, 21 ביוני, הוא היום הארוך ביותר בשנה - שבו יש הכי הרבה שעות אור בשנה כולה - שהוא גם יומו הראשון של הקיץ באופן רשמי. הבשורות הפחות טובות: החל ממחר יילכו ויתקצרו שעות האור.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מדי שנה, בין התאריכים 20 ל-23 ביוני, מחצית כדור הארץ הצפוני פונה אל השמש ונחשפת לאורה במשך שעות ארוכות יותר מכל יממה אחרת במהלך השנה. כך נוצר מצב שב-21 לחודש, למעשה "מתקיים" מדי שנה היום הכי ארוך, בו שעות השמש הן הרבות מכולן. בישראל זרחה היום השמש בשעה 05:35 בבוקר - והיא צפויה לשקוע רק בשעה 19:50 - למעלה מ-14 שעות אור ביממה אחת.
בסקנדינביה, לעומת זאת - אזור שמייחל לחום ברוב ימות השנה, השמש צפויה לזרוח היום ובימים הבאים כ-20 שעות ביממה - וזו סיבה לחגיגה של ממש. במדינות כמו שוודיה ופינלנד חוגגים מדי שנה ב-21 ביוני את "חג אמצע הקיץ" בו מתקיימים פסטיבלים גדולים וחגיגיים ונוהגים להציב עצים מקושטים בכפרים ולרקוד סביבם, להבעיר מדורות ולשחות באגמים הרבים הפזורים באזור.
שעון הקיץ יתארך - ושעות האור גם כן
למרות שהחל ממחר שעות האור צפויות להתקצר, שעון הקיץ ושקיעת השמש המאוחרת צפויים להישאר איתנו עד סוף חודש אוקטובר. בסוף החודש שעבר הודיע שר הפנים גדעון סער כי שעון הקיץ יימשך 193 ימים בשנה. המשמעות: תוספת של שלושה שבועות לשעון הקיץ.
במסיבת עיתונאים שכינס הודיע סער על החלטתו להאריך את התקופה שבה מונהג שעון הקיץ - בעקבות המלצות הוועדה שהקים לבחינת הנושא. "הודעתי עכשיו על החלטתי להנהיג בישראל שעון קיץ חדש שיימשך עד לסוף חודש אוקטובר, כמקובל במדינות אירופה", הצהיר סער.
בעמוד הפייסבוק שלו כתב שר הפנים כי "שעת אור נוספת תשפר את איכות החיים של אזרחי ישראל". סער ציין כי הפיץ תזכיר לתיקון חוק קביעת הזמן וכי יביא את חוק שעון הקיץ החדש לאישור הממשלה והכנסת עוד במהלך המושב הנוכחי - כדי שיחול כבר בחודש אוקטובר הקרוב.