חשש בישראל מהידבקות במחלת החצבת לאחר שהמחלה התגלתה אצל תיירת שביקרה בישראל. החשש הוא לגבי כל מי שהיה במגע עם התיירת בזמן שהותה בישראל, וכן לגבי כל מי שהיה עמה בטיסה מישראל.
המקרה התגלה לאחר שאחת הנוסעות בטיסת Ly347, מישראל לציריך שהמשיכה לז'נבה, חשה ברע. אחרי שנבדקה התברר כי היא חולה בחצבת. הטיסה המריאה מישראל שלשום, ומכיוון שחיסון נגד המחלה אפקטיבי רק תוך שלושה ימים מההידבקות, משרד הבריאות מבקש מכל מי שהיה על הטיסה, ובעיקר מי שלא חלה במחלה בעבר או חוסן, להגיע ללשכות הבריאות. מכיוון שמטוס הוא חלל סגור ואטום, קיים חשש גדול לבריאות הנוסעים.
ככל הנראה רוב הנוסעים בטיסה אינם שוהים עתה בארץ, ובשווייץ פועלים גם כן בנושא. שירותי הבריאות במדינה העבירו אזהרות והודעות בכלי התקשורת השונים הקוראים לנוסעי המטוס להיבדק. במשרד הבריאות בישראל מקווים כי ההודעות בשווייץ, או עדכונים של בני משפחה וחברים מישראל יביאו להגעת המסר גם לישראלים שייתכן והיו על המטוס.
חשש מהידבקות גם בחיפה
חשש נוסף נוגע לכל מי שהיה במגע עם התיירת במהלך שהותה בישראל. התיירת שהתה 10 ימים בעיר חיפה. שירותי הבריאות קיבלו אינפורמציה כי ייתכן והתיירת נדבקה בחצבת עוד קודם לפריצת המחלה ואף חיסנו אותה. מכיוון שחיסון החצבת אינו אפקטיבי במיוחד אם נלקח לאחר שלושה ימים מההידבקות, מתברר כי החיסון לא מנע את התפרצות המחלה.
ד"ר עופרה חבקין, רופאת מחוז מרכז במשרד הבריאות, מרגיעה כי שירותי הבריאות יגיעו לכל מי שעלול היה להיות במגע עם התיירת ועל כן אין סיבה לדאגה.
מחלת החצבת היא מחלה נגיפית מדבקת מאוד. הנגיף הגורם למחלה מועבר מאדם לאדם על ידי הפרשות בדרכי הנשימה ומגע עם חולים אחרים. רק לאחר כ-10 ימים מהידבקות בנגיף, המחלה מתפרצת. תסמיני החצבת כוללים שיעול, נזלת, גירויים וחום. התסמין הברור ביותר הוא פריחה המתפשטת על כל הגוף. לאחר כמה ימים הפריחה עוברת ותוך זמן קצר נוסף החולה מרגיש טוב יותר.