מסתבר שהנוסטלגיה חזקה יותר מכל קמפיין פרסום - כך מוכיחות צבות הים שחוזרות מדי שנה לחוף שבו נולדו, כדי להטיל את ביציהן. הבוקר אותר הקן הראשון בחופי מעגן ישראל ובכך נפתחה רשמית עונת ההטלה של צבות הים בחופי ישראל.
כבר בשבוע שעבר החלו פקחי רשות הטבע והגנים, בסיוע מתנדבים, לסרוק את חופי ישראל על מנת לזהות עליות נוספות לחוף ובכדי להעתיק את הקינים הטריים לחוות הדגרה, כדי לאפשר לביצים להתפתח ללא חשש מפגיעה על ידי רכב, אדם או טורפים.
"הצבה שוחה דרך ארוכה עד לחוף המבוקש, אך אם היא מגלה שהחוף שבו היא מטילה מופרע על ידי מסיבות רועשות, נסיעת רכבים או לכלוך, היא עלולה להטיל את ביציה בים ובכך לגרום להשמדתן", הסביר יניב לוי, מנהל מרכז ההצלה לצבי ים של רשות הטבע והגנים. מרגע שהטילה את הביצים, הן תתפתחנה לבדן במשך חודשיים עד שיבקעו מהן צבים קטנים.
לא להפריע לדור ההמשך
את חופי ישראל פוקדים שני מינים של צבי ים: צב הים החום וצב הים הירוק, שנחשב נדיר יותר, אך נמצא גם במפרץ אילת. בשנה שעברה זוהו 180 קינים של צבי ים חומים, מספר שיא מאז החלה רשות הטבע והגנים במאמצי האישוש של אוכלוסיית צבי הים לפני כ-20 שנים, ובסה"כ בקעו בחופי ישראל יותר מ-72 אלף צבים ב-23 השנים האחרונות, בהן פועלת רשות הטבע והגנים למענם.
המספר שתיים מלווה את חייהן של צבות היום באופן טיפולוגי. צבת הים חוזרת לראשונה בגיל 20 למקום בו בקעה, כדי להטיל את הביצים שנשאה במשך חודשיים, כדי שיתפתחו במשך חודשיים. התהליך חוזר על עצמו בכל שנתיים. העובדה ששוברת את המעגל היא שצבת ים מטילה בממוצע 3 פעמים בכל עונה.
ברשות הטבע והגנים מבקשים מהציבור להימנע בשבועות הקרובים מהקמת אוהלים והדלקת מדורות על קו החוף החולי. "אם מישהו מזהה צבת ים עולה לחוף עליו להתרחק ממנה, לצפות בשקט מרחוק ולדווח על כך לפקחי רשות הטבע והגנים במוקד 6911*.
רוצים לעדכן אותנו באירוע חדשותי? יש לכם סיפור ששווה שנסקר? כתבו לנו או שלחו לנו תיעוד בוואטסאפ האדום של N12
תגובות