משרד הבריאות שוקל מתן חיסונים נוספים לאזרחים נגד נגיף הפוליו במספר מוקדים, זאת לאחר שאתמול התגלו שרידים נוספים של הנגיף גם במערכות הביוב במספר יישובים בשרון ובשפלה. "אנחנו אכן מבחינים בהתפשטות ובוחנים צעדים אפשריים שיינקטו בהמשך", הסביר פרופ' איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"בימים האחרונים לקחנו מספר דגימות במוקדים שונים, ובמהלך השבוע הבא נסיק מסקנות בנוגע להמשך הטיפול בנושא", הסביר גרוטו. לדבריו, במשרד נשקלת האפשרות להעניק חיסון נוסף נגד הנגיף בהיקף מצומצם באזור הדרום, שם נצפו לראשונה שרידיו במערכות הביוב בחודש האחרון.
אמש, ערכו פקחי משרד הבריאות ניטור שפכים ביישובים שונים באזור השרון - גילו בהם את נגיף הפוליו, העלול לגרום למחלה של מערכת העצבים הגורמת לשיתוק ילדים. באותו אופן, נמצאו שרידי הנגיף גם במספר יישובים באזור השפלה. במקביל, בדרום הארץ ממשיכים להתגלות מדי יום שפכים הנגועים בנגיף המסוכן.
באמצע החודש שעבר הזמין משרד הבריאות 220 אלף חיסונים נגד פוליו. מדובר אמנם בהזמנה שוטפת לביצוע החיסון לילדים, אולם מועד ההזמנה הוקדם בעקבות התגלות נגיף הפוליו בדרום הארץ.
הורים רבים בדרום נגשו לקופות החולים בכדי לחסן את ילדיהם. "הרבה הורים מתקשרים מודאגים", סיפרה לחדשות 2 באינטרנט האחות צביה ירדן, מפקחת אזורית בבאר שבע. "הם רוצים לדעת אם הילד שלהם מחוסן או לא, אם הם צריכים לבוא כדי להתחסן. באופן יחסי, בעיר יש הרבה ילדים מחוסנים. 98% בערך".
"שמענו על כל עניין הפוליו וזה מאוד מלחיץ", סיפר אורי וינר שחיסן את בתו נגד פוליו. "רצינו לדעת קצת תשובות: מה זה אומר פוליו, אם אפשר להתחסן נגד זה, מה אפשר לעשות נגד זה. אנחנו לא לוקחים סיכונים".
לאחר שנמצאו שרידים של נגיף הפוליו במערכות הביוב בבאר שבע, קריית גת, אשדוד ורהט, הודיע משרד הבריאות על מציאת שרידים נוספים גם בערערה ובתל שבע. בעקבות הגילוי נערכו אמש התייעצויות שלאחריהן הוחלט לנקוט בשורה של צעדים, ובהם איתור והשלמת החיסונים לכל הילדים שאינם מחוסנים עד גיל שש, עם דגש מיוחד על אזור הדרום.