שלשום ירד שלג ראשון ברכס הרים באזור הרי הרץ בגרמניה בגובה 1100 מטרים - כבר יורד שלג באירופה. אבל בישראל, בהר מירון, באותו גובה בדיוק היו היום 31 מעלות.
במרחק של 1000 קילומטר מתל אביב שהעלתה אדים היום בעקבות 35 מעלות שנמדדו בה, מנסים באיי יוון, איקריה וחיוס, להתגבר על שיטפונות קשים כתוצאה מגשמים עזים מתחילת השבוע. גשמים אלה יורדים היום גם במערב טורקיה בליווי סופות רעמים.
השרב יימשך עד מחר אחר הצהריים. מחר צפויות 42 מעלות בבאר שבע, 35 מעלות בתל אביב, 38 מעלות בקצרין, 38 מעלות ברחובות ובאילת ובטבריה יהיו 39 מעלות. הטמפרטורה מחר תעבור את ה- 30 כבר בסביבות 9 בבוקר, לכן מומלץ להצטייד במים צוננים וביגוד קל לפני שיוצאים מהבית. בסוף השבוע צפוי להיות הרבה יותר נוח ואף קריר בהרים. רק חסר הגשם, ששוב ידלג עלינו.
למה תמיד אנחנו נתקעים עם החום?
דפוס מזג האוויר בין מזרח הים התיכון ובין אירופה פועל כמו נדנדה. לכן, לעיתים קרובות כאשר אצלנו חם ולא יורד גשם, באירופה יש מזג אוויר לא יציב ולעיתים קר מאוד.
ברוב המקרים, כאשר מגיע לאזורנו שקע חורפי וגשום, במרכז אירופה ובמזרחה, יש שמש מקיר לקיר. בחודש האחרון, עיקר השקעים לא מצליחים לחדור מספיק דרומה ומזרחה לישראל. רובם נעלמים מעל יוון, רומא והבלקן. זו הסיבה המרכזית לכך שישראל נשארת מחוץ לחגיגה רוב הזמן ומזג האוויר ממשיך להיות חם מהרגיל.
לא ניתן לתלות זאת בהתחממות כדור הארץ או בנסיבות ארוכות טווח אחרות. זהו דפוס פעולה ידוע ונפוץ והרי בנדנדה כמו בנדנדה - גם תורנו יגיע להיות בצד השני.
בינתיים הכינרת סובלת
על פי רשות המים, היום הכינרת ירדה בעוד כחצי סנטימטר ומפלס המים הגיע לרום הנמוך ב-5 מטרים מהקו האדום העליון.
בשנים קודמות שהחלו בחורף יבש (גם השנה חזויה התחלה איטית ויבשה לחורף), מפלס הכינרת התחיל לעלות רק באמצע דצמבר. לכן, ייתכן שהמפלס ימשיך לרדת ויתקרב עד לכ- 90 ס"מ בלבד ממפלס המינימום ההיסטורי שהייתה בו הכינרת, בשנת 2001.
אם בא לכם לברוח מהחום או סתם לקנא במישהו, כדאי שתדעו שמחר יהיו רק 9 מעלות בלונדון, 5 מעלות במוסקבה, 17 מעלות בניו יורק ו-20 מעלות בברצלונה.