אתמול בערב, הרחק מהמצלמות, התקיימה פגישה סודית, אינטימית ואולי מכרעת. סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, נפגש עם נציגי המתמחים בביתו של אחד מיועציו. על פי גורמים בסביבתו של ליצמן, הוא סירב לבקשת המתמחים לפתוח את ההסכם שכבר נחתם עם האוצר.
עם זאת, הוא הציע מתווה שאולי יוכל להוביל לפתרון המשבר. על פי מסמך שנכתב בעקבות הפגישה והתפרסם לראשונה בחדשות 2, הציע ליצמן לייסד מנגנון שנקרא "פול טיימר". לפי הפירוט שם, הוא אמור "להבטיח קבלת שכר גבוה ביותר לרופאים שיישארו בבתי החולים עד לשעות הערב. הדבר גם ייתן אופק של תקווה ושירות לרופאים הצעירים, וכמובן יימלא את בתי החולים במומחים".
מהתכנית אמורים ליהנות, כבר בשלב הראשון, כ-1,500 רופאים. נוסף על כך, הציע ליצמן מנגנון נוסף שיתבסס על מענקים בתמורה לשעות נוספות. "בהתאם להחתמת שעון הנוכחות", לשון המסמך.
הסעיפים הללו יעלו עשרות מיליוני שקלים מדי שנה ואולי אף יותר, אבל בלשכתו של ליצמן אמרו שכבר כעת מתקיימים בנושא מגעים עם האוצר בנושא.
הרופאים ממשיכים להיאבק בשעון הנוכחות
ד"ר צבי קליין, יו"ר ועד רופאי בית החולים "מאיר" שבכפר-סבא, אמר כי "אחד הדברים שהכי מפריעים לנו בהסכם הזה זה שעון הנוכחות".
בינתיים, זעמם של הרופאים נגד ההסכם שנחתם עם האוצר הולך וגובר. ביממה האחרונה החתים ד"ר קליין רופאים על עצומה שבה הם מבטיחים: "אנו החתומים מטה, רופאים בבתי החולים, מוחים על ההסכמה הזאת ומצהירים שאין בכוונתנו להחתים שעון נוכחות".
ד"ר קליין סיפר כי עד כה, חתמו על העצומה "כמה עשרות, אנחנו מתקרבים למספר של 80-90 רופאים. חתמו גם מ"רמב"ם", "איכילוב", ו"שיבא" בתל השומר.
"שיבא": מתמחה אחד ממשיך לשבות רעב
בינתיים, בבית החולים האחרון מתעקש מתמחה אחד להמשיך בשביתת הרעב. חבריו, לעומתו, חזרו לאכול אתמול אחרי יממה אחת של צום.
הרופא, ד"ר איתן בן-עמי, הבהיר כי אינו חש כמו דון קישוט במאבקו. "אני לא נלחם באף אחד. שביתת הרעב היא לעולם לא שלילית. זה צעד חיובי שנועד לחזק. אני לא נלחם, אבל אני גם לא יכול להפסיד", הוא סיכם.
המתמחים כאמור, כבר לא שובתים רעב - אבל ממשיכים להתייצב בהמוניהם במחלקות כוח האדם בבתי החולים. רק ביממה האחרונה הגישו 96 מתמחים מכתבי התפטרות אישיים, ובסך הכל - בתוך פחות משלושה ימים, התפטרו 352 מהם.